Friss hírek

Mazepin kib*szottul dühös Schumacherre

Komoly vita robbant ki a Haas Forma-1-es csapatánál a Forma-1-es Holland Nagydíj szombati időmérő edzése után: Nikita Mazepin dühös Mick Schumacherre, szerinte ugyanis a német versenyző szándékosan akadályozta őt.

A szombati időmérő első szakaszában [Q1] a Haas mindkét versenyzője utolsó gyorskörére készült, Schumacher azonban ezt megelőzően elment Mazepin versenyautója mellett.

Az esetet a versenybírók is vizsgálták – azért, mert Sebastian Vettelt akadályozták a Haas autói utolsó gyorskörében.

Schumacher végül a 19., Mazepin pedig a 20. helyen zárt az időmérőn, utóbbi versenyző azonban nagyon dühösen nyilatkozott. Főleg azért haragszik, mert szerinte csapattársa a házon belüli szabályokat megszegve előzte meg őt.

„Hogy őszinte legyek, nagyon dühös vagyok, mert nem kellett volna ilyen nehéznek lennie a forgalom miatt” – mondta az orosz pilóta.

„Mindenki tudja, mik a szabályok egy csapaton belül, egyik héten te vagy az első autó, a következőn pedig csak a második. Ezen a hétvégén én lettem volna az első, és egyszer, Imolában én megelőztem a másik autót, amikor én voltam a második, és leszúrást kaptam a csapattól.”

„Most viszont másodszor fordult már elő, hogy a csapattársam megelőzött engem, és aztán forgalomba nyomott engem, ezzel pedig szándékosan elb­*szta az utolsó próbálkozásomat az időmérőn.”

„Szóval nem örülök, mert ha egyszer megcsinálod, és nem veszed észre, az rendben van, de amikor már másodszor is, az szándékos. Nem kellene ilyen feszültségnek lennie csapaton belül, szóval k*baszottul dühös vagyok.”

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e már a csapattal a történtekről, Mazepin így felelt: „Már elmondtam a csapatnak, mit gondolok, de nem tudom, mit mond a másik fél.”

Schumacher egyébként az időmérő után azt mondta, megkérdezte a rádión a csapattól, hogy megelőzheti-e Mazepint, és megengedték neki.

„Nem igazán tudom, miről beszél” – mondta a német Sky Sportnak nyilatkozva Schumacher Mazepin nyilatkozatával kapcsolatban.

„Nem tudom, hogy a csapata mondta-e neki, de én megkérdeztem, hogy megelőzhetem-e őt, mert a gumijaim nagyon lehűltek, és ő általában lassabban csinálja ezeket a köröket, mint én.”

„Kaptam rá egy ’okét’, és ennek megfelelően elég korán megelőztem őt, és aztán Lando [Norris] is közénk került. Szóval nem kell drámát csinálni belől, mert a köre nem emiatt lett elszúrva.”

„Úgy hiszem, meg fogjuk beszélni a dolgot a csapattal és aztán Günther [Steiner] is elmondja a véleményét. Ami engem illet, nem hiszem, hogy bármi rosszat is tettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!