McLaren: 15 csapattag karanténban marad Ausztráliában - F1VILÁG.HU

McLaren: 15 csapattag karanténban marad Ausztráliában

HIRDETÉS
Azt követően, hogy a McLaren csapata elsőként mondta le az F1-es Ausztrál Nagydíjon való szerepléséét, az istálló közleményt adott ki a további lépésekkel kapcsolatban.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 27: Lando Norris, McLaren MCL35 during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 27, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Másfél órával az első szabadedzés előtt a Forma-1 hivatalosan is bejelentette, törlik a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, miután a McLaren egyik csapattagjánál koronavírust diagnosztizáltak. Őt azonnal karanténba helyezték, megfigyelésre pedig 14 napig további 14 csapattagot is karanténban tartanak elővigyázatossági okokból.

„A McLaren teljes mértékben támogatja a Forma-1, az FIA és az Australian Grand Prix Corporation döntését azzal kapcsolatban, hogy törlik az eseményt” – áll a közleményben. 

Az éjszaka folyamán 14 csapattag karanténba kerül 14 napra a csapat hoteljében – a helyi hatóságok irányelveinek megfelelően. Ők olyan személyek, akik szoros kapcsolatban voltak azzal a csapattagunkkal, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ezeket a személyeket a vezetőség támogatja, akik a karantén időszakában mindvégig mögöttük állnak” – rajtuk kívül pedig a megbetegedett csapattag is karanténba került.

„Bármely más csapattagon, aki a tüneteket mutatja, azonnal elvégzik a tesztet, és önkéntes karanténba vonul a protokollnak megfelelően” – írta a McLaren. 

A koronavírus-járvány miatt és a tegnap történtek fényében minden bizonnyal a Bahreini Nagydíj is elmarad. Ezt bizonyítja a McLaren közleménye is: azok a csapattagok, akik elhagyhatják a hotelt, összepakolják a csapat felszereléseit és haza kell menniük – a McLaren központjába sem mehetnek be 14 napig.

„A többiek visszatérnek a paddockba, hogy összepakolják a csapat felszerelését, mielőtt visszautaznak az Egyesült Királyságba. Amint megérkeztek, elővigyázatossági okokból senki nem fog visszatérni a McLaren Technológiai Központjába 14 napig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!