McLaren: A BMW harcban lesz a győzelemért - F1VILÁG.HU

McLaren: A BMW harcban lesz a győzelemért

HIRDETÉS

A McLaren arra számít, hogy a BMW komoly erőt képviselhet és harcba szállhat a győzelemért a holnapi Ausztrál Nagydíjon, miután Robert Kubica simán tudta tartani a lépést a pole pozícióban végző Hamiltonnal a mai időmérő edzésen.

A McLaren arra számít, hogy a BMW komoly erőt képviselhet és harcba szállhat a győzelemért a holnapi Ausztrál Nagydíjon, miután Robert Kubica simán tudta tartani a lépést a pole pozícióban végző Hamiltonnal a mai időmérő edzésen.

Bár Hamilton megszerezte a rajtelsőséget, Kubica mindössze csak egy tizeddel maradt el tőle, miután nagyot hibázott a tizenkettes kanyarban, ami több tized veszteséget jelentett számára.

Hamilton ugyan magabiztosan várja a vasárnapi futamot, egyáltalán nem írja le Kubica és a BMW esélyeit, valamint tisztában van azzal, hogy minden a stratégián múlik majd.

“Fantasztikus munkát végeztek, kiváló időt mentek, remek velük versenyezni” – mondta Hamilton a riportereknek Melbourne-ben. “Majd holnap eldől, ki milyen stratégián van, azonban a tavalyi évben egy kicsit könnyebbek voltak, mint az élcsapatok, ám azt nem tudni, ugyanezt a stratégiát követik-e idén.”

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis osztja versenyzője véleményét, és úgy gondolja, hogy igenis oda kell figyelni a BMW-re, miután úgy tűnik, sikeresen korrigálták a téli tesztek elején fellépő problémákat.

A brit szakember viszont hozzátette, a melbourne-i pálya különleges vonalvezetése és karakterisztikája nem a legmegfelelőbb arra, hogy tiszta képet kapjanak az erőviszonyokról.

“Természetesen fantasztikus munkát végeztek” – mondta Dennis. “Azonban ezen a versenyen még semmi nem dől el, nem leszünk okosabbak. Malajziában és Bahreinben már tisztább képet kaphatunk az erőviszonyokról, ugyanis ott jön csak ki igazán a versenyautók teljesítménybeli különbsége.”

“Elég csak visszaemlékezni arra, hogy a tavalyi évben miként szerepeltünk itt és Malajziában. Természetesen senkitől sem szeretném elvenni az érdemeit, azonban még túl korai lenne arról beszélni, ki miként végezte a dolgát a téli felkészülési időszakban.”

“Természetesen nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi állással, versenyzőink kiválóan teljesítettek a teszteken, és úgy érzem, megfelelően felkészültünk a versenyre. Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk szerepelni a vasárnapi megmérettetésen” – tette hozzá Dennis.

Heikki Kovalainen, aki a harmadik helyre kvalifikálta magát, szintén dicsérő szavakkal illette a BMW-t, ám elárulta, nem csodálkozott a lengyel versenyző teljesítményén, de úgy gondolja, másokra is oda kell majd figyelniük a versenyen.

Hirdetés

“A BMW ott van az elején. Néha a Williams és a Red Bull versenyzői is remekül teljesítettek a teszteken, azonban mindig is tudtuk, hogy a BMW készen áll felvenni a versenyt az élmezőnnyel” – magyarázta a finn.

“A tavalyi évben is gyorsak voltak, most is nagyon erős az autójuk. Ahogy azt Robert is említette, lehetséges, hogy nem lehet könnyen beállítani az autóikat, azonban ha ez sikerül, akkor nagyon erősek.”

Kovalainen nem sajnálja, hogy nem sikerült az első sorba kerülnie, ugyanis véleménye szerint előnyben lesz azzal, hogy a pálya tiszta oldaláról vághat neki a holnapi megmérettetésnek.

“Az igazat megvallva, mindig előnyt jelent a tiszta oldalról rajtolni, ám idén még fontosabb ez, hiszen nincs kipörgésgátló, és rajtautomatika. Az idei évtől manuálisak a rajtok, nem lehet tökéletesen indulni, könnyen kipörögnek a kerekek, így a tiszta oldal előnyt jelenthet” – tette hozzá Heikki.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!