McLaren: A felzárkózás útjára léptünk

Fotó: McLaren
Spa-Francorchamps, Belgium. Friday 24 August 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST3552

A McLaren Forma-1-es csapatának ügyvezetője, Zak Brown meg van győződve arról, a gyötrelmes évek után a patinás brit istálló a felzárkózás útjára lépett.

A wokingiak 2015-ben léptek szövetségre a Hondával, a japán gyártóval három idényt húztak le közösen, ez idő alatt azonban a McLaren sereghajtóvá lépett vissza az F1-es mezőnyben.

Bár a csapat 2018-ra motorpartnert váltott, a Renault-val sem sikerült visszaverekednie magát az élmezőnybe.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője tudja, rendkívül nehéz feladat vár rájuk, ám úgy érzi, 2019-ben versenyképesebbek lesznek.

„Azt gondolom, a felzárkózás útjára léptünk” – mondta a szakember.

„A fejlesztések jól haladnak, és jól megy a csapatmunka, az együttműködés, a kommunikáció, és a felelősségvállalás is. De akkor látunk majd igazán tisztán, ha a versenyautónk pályára gurul – akkor derül csak ki, milyen fejlődést értünk el a télen.”

„Határozottan azt gondolom, hogy az idei év egy mélypont, ez az éra egy mélypont a McLaren történelmében, és keményen dolgozunk azon, hogy a felzárkózás útján legyünk. De ez némi időbe telik.”

Brown szerint az is a malmukra hajthatja a vizet, hogy a Renault jövőre már nem szállít motorokat a Red Bullnak, így saját gyári csapatán kívül kizárólag velük foglalkozhat.

„Elégedettek vagyunk a Renault-val. Nagyon jó a kapcsolatunk velük. Megkaptam a jelentést Abu Dhabiabn arról, hogy milyen lesz a jövő évi erőforrás, és nagyon biztató. Idén megbízható motort kaptunk tőlük, szóval jól haladnak a dolgok, és elégedettek vagyunk a döntésünkkel, elégedettek vagyunk a Renault-val.”

„Azt gondolom, profitálunk majd abból, hogy csak két csapatuk lesz a rajtrácson jövőre, hiszen ránk és magukra fókuszálhatnak. Izgatottan tekintünk egy hosszú távú partnerség elé.”

A McLaren jövőre egy új versenyzőpárossal, a Lando Norris – Carlos Sainz kettőssel vág neki a világbajnokság küzdelmeinek, ám emellett új szakemberek is érkeznek az istállóhoz.

Köztük van a Toro Rosso korábbi technikai igazgatója, James Key is, aki jövőre majd idény közben kezdi meg a munkát a McLarennél.

„James jövőre lesz nálunk. Persze jobban örültünk volna annak, ha mostanra már elkezdi a munkát itt. Azért szerződtettük őt, mert rendkívül tehetséges. Mindazonáltal tudtuk, hogy ez lesz a helyzet, és szerintem Pat Fry, Andrea Stella és az egész tervezőcsapat remekül tud együtt dolgozni.”

„Ez is része a felzárkózásunknak, és nem egyik napról a másikra kerülnek helyükre a megfelelő szakemberek. Izgatottan várjuk már, hogy munkához lásson nálunk, de nincs ráhatással, vagy bármiféle kommunikációval a 2019-es autóra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!