McLaren: A Ferrari akár parádézhat is Brazíliában

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis egy cseppet sem bánja, ha a Ferrari kettős győzelmet arat a szezonzáró Brazil Nagydíjon, persze csak akkor, ha Hamilton megszerzi az idei világbajnoki címet a Forma-1-ben.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis egy cseppet sem bánja, ha a Ferrari kettős győzelmet arat a szezonzáró Brazil Nagydíjon, persze csak akkor, ha Hamilton megszerzi az idei világbajnoki címet a Forma-1-ben.

Hamilton fölényes győzelmet aratott a hétvégén Sanghajban, mellyel hét pontra növelte előnyét legnagyobb riválisával, Felipe Massával szemben a bajnokságban.

Mindez azt is jelenti egyben, hogy a McLaren brit versenyzőjének elég csak az ötödik helyen befutnia Brazíliában, hogy megszerezze az idei bajnoki címet, teljesen függetlenül attól, hogy Massa hol végez.

Dennis, akinek csapata 11 ponttal van lemaradva a Ferrari mögött a konstruktőrök versenyében, elmondta, a McLaren mindent elkövet majd annak érdekében, hogy elkerülje a problémákat és megpróbálja olyan unalmassá tenni a szezonzárót, amennyire csak lehet.

“Semmi problémánk nincs azzal, ha esetleg Massa lesz az első, Kimi pedig a második az utolsó futamon Brazíliában” – mondta Dennis a riportereknek Kínában. “Ez egyáltalán nem aggaszt bennünket. Nem hiszem, hogy olyan nagy előnyben lennének, azonban ez abszolút hidegen hagy minket.”

“Természetesen nem kell győzelmet aratnunk ahhoz, hogy Lewis megszerezze első bajnoki címét a Forma-1-ben. Keményen fogunk küzdeni az edzéseken, illetve az időmérőn, hogy meglássuk, hol is állunk, aztán majd meglátjuk, mit tehetünk.”

“Abszolút tudatosnak kell lennünk. Előnyösebb helyzetben vagyunk, mint ellenfelünk, hiszen hét ponttal vezetjük a bajnokságot. A verseny végkimenetele attól is függ, hol vannak a többiek, azonban úgy kezdjük meg a futamot, hogy tudjuk, elég a harmadik, negyedik, vagy az ötödik helyen célba érkeznünk.”

“Célunk az lesz, hogy befejezzük a versenyt, és mindent megtegyünk a győzelem érdekében. Azonban az a legfontosabb, hogy elkerüljük a problémákat” – folytatta a csapatvezető.

“Mindent meg akarunk nyerni. Azonban ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, először célba kell érkeznünk a következő versenyen, ez ennyire egyszerű. Rendben, nem kell megszakadnunk, de akkor is nagyon koncentráltnak és higgadtnak kell maradnunk.”

“Kemény kihívás lesz az egész csapat számára, hogy mindent megtegyünk, ami szükséges, ám ne vállaljuk túl magunkat, és ne vétsünk hibákat.”

“Szerintem mindenki számára egy nagyon érdekes verseny lesz, ám elsődleges célunk az, hogy olyan unalmassá tegyük azt, amennyire csak lehet” – tette hozzá Dennis, aki szerint Hamilton kiválóan kezeli a rá nehezedő hatalmas nyomást.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!