Friss hírek

McLaren: A Ferrari is esélyes lehet a bajnoki 3. helyre

A McLaren Forma-1-es csapatát irányító Andreas Seidl szerint a Ferrarinak esélye lehet arra, hogy a szezon hátralévő versenyein beleszóljon a konstruktőri 3. helyért folyó küzdelembe.

Sebastian Vettel és Charles Leclerc a 3. és 4. helyeken értek célba az esős Török Nagydíjon, a Ferrari pedig így 27 pontot gyűjtött.

A konstruktőri 3. helyet jelenleg a Racing Point birtokolja 154 megszerzett ponttal, míg a McLaren a 4. pozíciót foglalja el 149 egységgel. A tabella 5. pozíciójában a Renault áll 136 ponttal, míg a Ferrarinak 130 pont szerepel a neve mellett.

A McLaren csapata a gyenge törökországi időmérő után a vasárnapi futamon egy 5. és egy 8. helyet szerzett.

„Nyilván nagyszerű, hogy ilyen eredményt tudtunk elérni, mert így harcban maradtunk a konstruktőri bajnokságban” – mondta Andreas Seidl, a wokingiak csapatfőnöke a Motorsport.com című lap kérdésére.

„Ez pedig jó, de nem mondanám azt, hogy a miénk a 3. vagy 4. leggyorsabb autó ebben a küzdelemben. És amit láttunk a Ferraritól is: egy jó eredmény, és hirtelen négy csapat harcol a 3., 4., 5. és 6. helyekért.”

Arra a kérdésre, hogy aggasztja-e a Ferrari felzárkózása, Seidl így felelt: „Nem aggódom, csak reálisan látom a helyzetet. És tudom, hogy egy olyan csapattól, mint a Ferrari – a rendelkezésére álló forrásokkal –, nem meglep, hogy felzárkóztak a szezon során.”

„Szóval soha nem becsüljük alá a Ferrari erejét. Van két nagyszerű versenyzőjük, és nyilván egy nagyszerű csapatról beszélünk. Szóval ez a valós helyzet. Versenyképes autónk van, ami agresszív a tavalyihoz képest. Azt hiszem, már most több pontunk van, mint tavaly, ami azt mutatja, hogy csapatként nagyszerű előrelépéseket tettünk.”

„Ugyanakkor viszont nagyon erős ellenfeleink vannak. És reméljük, hogy egészen az utolsó versenyig harcban lehetünk, és mindent beleadunk majd. Látom, hogy mennyire elkötelezett mindenki, és milyen nagyszerű a csapatszellem a garázsban, és a gyárban. És ez nagy önbizalmat ad nekem.”

Seidl azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy a legtöbbet hozzák ki a hátralévő versenyekből.

„Fontos, hogy magunkra összpontosítsunk. Látnunk kell, hogy mit tudunk még kihozni az autóból – főleg szombatonként. Fontos, hogy a megbízhatósági szintet is tartsuk. És persze tiszta hétvégékre lesz szükségünk, optimálisan kell működnünk a stratégiát és a bokszkiállásokat tekintve is.”

„És két remek versenyzőnkkel együtt szerintem életben tudjuk tartani ezt a küzdelmet. Erre fókuszálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!