McLaren: A Ferrari mindenkit veszélybe sodort! - F1VILÁG.HU

McLaren: A Ferrari mindenkit veszélybe sodort!

HIRDETÉS
Bírálta a Ferrari Forma-1-es csapatát a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl, szerinte ugyanis az olasz istálló mindenkit veszélybe sodort Suzukában azzal, hogy a sérült autóval a pályán tartotta Charles Leclercet.
Formula One F1 - Japanese Grand Prix - Suzuka Circuit, Suzuka, Japan - October 13, 2019. Ferrari's Charles Leclerc with a damaged front wing during the race. REUTERS/Issei Kato

A Ferrari végül 25 ezer eurós pénzbírságot, Leclerc pedig 10 másodperces időbüntetést kapott azért, mert a Max Verstappennel történt ütközést követően a monacóit nem hívták ki rögtön a bokszba, hogy megjavítsák sérült versenyautóját.

Leclerc autója rögtön az 1. körben sérült meg, ezt követően a Ferrari jelezte a versenyirányításnak, a 2. körben kihívják őt a bokszba, közben azonban leszakadt első szárnyának egy darabja, melyet követően a Ferrari úgy ítélte meg, nem szükséges a depóba hívni a monacóit. Végül Leclerc a 3. körben érkezett a bokszba, a versenybíróság szerint viszont a Ferrari veszélyhelyzetet teremtett azzal, hogy nem hívták ki rögtön – ezért a büntetést.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke azt mondja, „beszélni fog a versenyigazgatója” a történtekről, Lando Norris ugyanis szintén a bokszba kényszerült azért, mert fékei túlmelegedtek, miután a légbeömlőket eltömítették a Leclerc autójáról leszakadt alkatrészdarabok.

„Nyilvánvalóan ellene vagyunk annak, hogy versenytársaink kint tartsák autóikat úgy, hogy lóg az első szárny teljes véglapja, mellyel mindenkit veszélybe sodornak” – mondta Seidl.

„Sajnos, amikor ez a véglap leszakadt, a mi bal első légbeömlőnk eltömődött a Ferrari alkatrészei miatt. A hőmérséklet az égig emelkedett, szóval ki kellett őt hívnunk, hogy megtisztítsuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!