Friss hírek

McLaren: A Ferrari ügye nem mérgezheti meg a vb-t

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint a Ferrari sok vitát kiváltó csapatutasítás-ügye nem szabad, hogy beárnyékolja az idei bajnokságot, ha Fernandi Alonso ér fel a csúcsra, és szerzi meg a vb-címet.A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint a Ferrari sok vitát kiváltó csapatutasítás-ügye nem szabad, hogy beárnyékolja az idei világbajnokságot, ha Fernandi Alonso ér fel a csúcsra, és szerzi meg a bajnoki címet, amire éllovasként minden esélye megvan.

Hirdetés
 

Az elmúlt héten többen is felelevenítették a júliusi Német Nagydíjon történteket, ahol Felipe Massa a Ferrari utasítására átadta vezető pozícióját Alonsónak, mellyel a spanyol versenyző plusz 7 pontot könyvelhetett el magának, ami nélkül most nem 11, hanem csak 4 egységgel vezetné a bajnokságot.

Az FIA korábbi elnöke, Max Mosley a hétvégén kijelentette, hogy ha Alonso kevesebb, mint hét ponttal nyeri meg a bajnoki címet, azzal leminősíti az egész Forma-1-et, amivel a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner is egyetértett a BBC Radio Five Live-nak adott interjújában.

Whitmarsh azonban úgy gondolja, hogy a hockenheimi eset már a múlté, és ha emiatt is nyeri meg Alonso a vb-címet, akkor sem szabad, hogy bárki is úgy érezze, hogy egy megmanipulált bajnokságot láthatott az idei évben.

„Amiatt, hogy egyes csapatok mit tettek és mit nem tettek az idei szezon leforgása alatt, nem szabad elfelejtenünk, hogy a Forma-1 történetének egyik legnagyobb bajnoksága az idei” – mondta Whitmarsh egy telefonos média-konferencián.

„Ez egy fantasztikus bajnokság. Különleges, hiszen jelen pillanatban még számos versenyző, három különböző csapatból eséllyel pályázik a bajnoki cím megszerzésére, és azt hiszem, ez fantasztikus.”

„Eddig három kettős győzelmet arattunk, voltak kiváló pillanataink, és voltak olyan időszakok is, amikor szenvedtünk. A Red Bullnak is voltak jó, és tragikus időszakai egyaránt, ahogy a Ferrari is megjárta a poklot illetve a mennyországot is, és ez folyamatosan változott a bajnokság során.”

Whitmarsh ugyan elmondta, hogy megvan a saját véleménye a Ferrari taktikájáról, hozzátette, hogy mindez nem árnyékolhatja be az olaszok érdemeit.

„Rengeteg magánvéleményem van a bajnoki csata végkimeneteléről, és azt hiszem, ha nem a McLaren versenyzői közül kerül ki a végső győztes, az nagyon frusztráló lesz, de el kell fogadnunk” – folytatta.

„Azonban nem fogok azzal foglalkozni, hogy a többiek miként végezték a dolgukat. Azt gondolom, úgy futtattuk a csapatunkat, ahogy azt szerettük volna, és úgy értelmeztük a szabályokat, ahogyan azokat mi helyesnek gondoltuk.”

„Voltak csapatok, akik másképpen látták a dolgokat, de a lényeg, hogy a Red Bull egy nagyon gyors autót épített, egész évben nagyon versenyképesek voltak, és a Ferrari is dicséretet érdemel.”

„A csapatutasítás-ügyet és minden mást félretéve, a Ferrari igencsak szenvedett a szezon közepén, de fordítani tudott a helyzeten, feltámadt, és most nagyon versenyképesnek tűnik, Alonso pedig egy félelmetes versenyző.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!