McLaren: A Force India dönt a versenyzőiről

A McLaren vezetése ugyan elhintette, hogy javasolni fog versenyzőket új partnerének, a Force Indiának a jövő évre, a hétfői sajtótájékoztatón megerősítette, nem fogja ráerőltetni akaratát a silverstone-i bázisú csapatra.

A McLaren vezetése ugyan elhintette, hogy javasolni fog versenyzőket új partnerének, a Force Indiának a jövő évre, a hétfői sajtótájékoztatón megerősítette, nem fogja ráerőltetni akaratát a silverstone-i bázisú csapatra.

A Force India hétfőn jelentette be, hogy öt évre szóló partneri együttműködést kötött a McLaren istállóval, melynek keretén belül a Mercedes motorok, a váltó, és a KERS mellett más opcionális segítséget is megkap a jövőben.

Miközben folytak a tárgyalások a Force India és a McLaren között, egyre több híresztelés látott napvilágot, miszerint a Mercedes-Benz DTM versenyzője, Paul di Resta és a McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa lehet az indiai gárda két versenyzője 2009-ben.

Azonban a McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh a hétfői sajtótájékoztatón az Autosport kérdésére válaszolva elmondta, hogy a wokingi gárda nem fogja ráerőltetni akaratát a Force India vezetésére, bár hozzátette, hogy javaslatokat tesz majd új partnerének a versenyzői felállást illetően.

“Nincsen semmiféle hátsó szándék ebben a partnerségben. Vijay egyáltalán nem félt elkötelezni magát, illetve hitt ebben a partnerségben és bennünk” – mondta Whitmarsh. “Le fogunk ülni, és programunk minden egyes aspektusát át fogjuk beszélni, ami kiterjed a fejlesztési folyamatra és a hajtásláncra. Együtt kell dolgoznunk minden ilyen területen.”

“Javaslatokat fogunk tenni, hogy mi mit gondolunk, miként lehetne a legjobb teljesítményt kihozni a csapatból. Vijay egy hihetetlenül sikeres vállalkozó, és ha minden figyelmét a Forma-1-re fordítja, akkor egy csodálatos versenytárssá válhat mindannyiunk számára.”

“Valójában az a gyanúm, hogy van néhány megdöbbentő elkötelezettsége a Forma-1-en kívül, és azt várja tőlünk, mint profiktól ezen a területen, hogy javaslatokat tegyünk arra, min kellene változtatnia ahhoz, hogy előrébb kerüljön.”

“Azonban tiszteletben kell tartanunk, hogy a Force India egy saját akarattal rendelkező, különálló csapat. Ők egy partner nekünk, és bár lesznek javaslataink, a csapatnak kell döntenie. A döntés tehát az ő kezükben van.”

“Ez nem arról szól, hogy a McLaren átveszi az irányítást. A Force India egy független csapat marad, mellyel partneri kapcsolatban állunk majd, és bízom abban, hogy gyümölcsöző lesz az együttműködésünk az elkövetkezendő években.”

A Force India csapatvezetője, Vijay Mallya bevallotta, hogy hallgatni fog a McLaren tanácsaira a versenyzői kérdéskörben, azonban hozzátette, most nem ez a legkomolyabb téma, amivel feltétlenül foglalkozniuk kell.

“Martin jól mondta. Tanácsokat adnak majd, hogy jobbá válhasson a csapatom, és ezeket a javaslatokat nagyon nehéz lesz figyelmen kívül hagynom. Azonban először egy autót kell építenünk” – mondta az indiai milliárdos.

“Ha nincs autónk, felesleges a versenyzőkön gondolkodnunk. Elsődleges célunk most az, hogy legyen egy autónk. Csak aztán térünk át a versenyzőkre.”

“Hamarosan erről is fogunk beszélni. A McLaren a csapatom érdekeit szem előtt tartva javasol majd valamit, és én leszek abban a nehéz helyzetben, hogy mérlegelve az opciókat, meghozzam a végső döntést. A versenyző azonban csak egy elem a sok közül” – tette hozzá Mallya.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS