Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

McLaren: A Honda képtelen alkalmazkodni az F1-hez

A Forma-1 versenyzési kultúrájának megismerése jelenti a kulcsot a Honda problémáinak megoldásához – ezt mondja a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier.


A Forma-1 versenyzési kultúrájának megismerése jelenti a kulcsot a Honda problémáinak megoldásához – ezt mondja a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier.

A japán gyártó V6-os erőforrásával a téli tesztidőszakban is komoly problémák akadtak, így a McLaren jóformán esélytelenül vág neki a 2017-es Forma-1-es világbajnokságnak.

Úgy tudni, a McLarennél kezd betelni a pohár, és állítólag már a Mercedest is felkeresték.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója azt mondja, a Hondánál nem sikerült felvenni a fejlesztési tempót, és megfelelően alkalmazkodni a versenyzési kultúrához.

„Egy dologra van szükségük, mégpedig arra, hogy megértsék az F1 versenyzési kultúráját, és integrálódjanak abba” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Hogy mit értek ez alatt? Azt, ahogyan viselkedünk a versenyzés tekintetében, és a Forma-1-ben mindent egy adott naptár irányít, vannak fix célok és dátumok, köridőbeli fejlődés. Mindig megpróbáljuk a legjobb megoldást választani – amilyen gyorsan csak lehet.”

„Ha egy autógyártó futtat egy adott projektet, ott lehet néhány hetes csúszás, és az még nem változtat a terméken, vagy az üzleti modellen. De a versenyzésben, ha nem hozol fejlesztéseket az első versenyre, sehol sem leszel. Ilyen a mentalitás a Forma-1-ben.”

„Egy beszállító esetében pedig, ha valamit egy hónap alatt csinálnak meg, a következő alkalommal már meglesz három hét alatt, majd pedig két hét alatt.”

„Többre értékeljük az időt, mint az elköltött pénzt. Itt teljesen más a hozzáállás, mint a világ más területein.”

Bár a Honda Milton Keynes-ben felépített magának egy központot, Boullier szerint az, hogy a gyártó fő bázisa Japánban van, nagyon megnehezíti a munkát.

„Ezért van a Mercedes központja Angliában, és azt gondolom, profitálnak a hajtáslánc tekintetében abból, hogy F1-es tapasztalattal rendelkező szakembereket alkalmaznak.”

„Lehet, hogy a mi beszállítóink kétszer annyit költenek, mint a Honda, de háromszor, négyszer, vagy akár ötször gyorsabbak. Minél inkább úgy viselkedsz, mint egy nagyvállalat, annál lassabb vagy, és annál kevésbé illesz a versenyzési kultúrába.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS