Friss hírek

McLaren: A következetesség a kulcs az utolsó három versenyen

Továbbra is harcban van a konstruktőri 3. helyért a McLaren Forma-1-es csapata, versenyzőik, Lando Norris és Carlos Sainz pedig jó kis házon belüli küzdelmet vív egymással.

A McLaren 149 ponttal jelenleg a 4. helyet foglalja el az összetettben, mindössze 5 pont a lemaradása a Racing Pointtal szemben. Küzdelmükbe ráadásul a Renault is igyekszik beleszólni, a francia istálló 13 pontos hátrányban van a wokingiakkal szemben.

Lando Norris és Carlos Sainz pedig idén fej-fej mellett haladnak az egyéni összetettben: utóbbi versenyző a 7. helyen áll 75 ponttal, míg Norris egy pozícióval mögötte áll 74 egységgel.

A brit pilóta azt mondja, izgatottan várja a 2020-as szezon utolsó három versenyét, és természetesen nagyon bízik abban, hogy sok pontot tudnak majd gyűjteni Bahreinben és Abu Dhabiban.

„Úgy kezdjük a szezont, ahogy kezdtük: egy triplával! Alig várom már, hogy ismét felvegyem az oda-vissza versenyek ritmusát!” – mondta lelkesen Norris.

„Kétségkívül komoly kihívás lesz, hiszen már egy ideje nem volt három versenyünk egyhuzamban, de mindent beleadok majd. Törökországban megmutattuk, hogy még mindig harcban vagyunk, és bármi megtörténhet. Csupán minden edzésen helyt kell állnunk, és minden tekintetben magunkra kell fókuszálnunk.”

„A bahreini pályán általában remek kerék a kerék elleni küzdelmeket kínál, bőven van lehetőség az előzésre, főleg a három DRS-zónával. Ha a tavalyi évet nézzük, a bahreini volt az egyik legjobb versenyem, itt szereztem meg első Forma-1-es pontjaimat.”

„Remélhetőleg fontos pontokat gyűjthetünk ezen a hétvégén is, és jó formában kezdhetjük a triplát!”

Csapattársa, Carlos Sainz hozzátette: „Micsoda felzárkózást mutattunk Törökországban! És ami még fontosabb, értékes pontokat gyűjtöttünk a csapatnak.”

„A következetesség lesz a kulcs a szezon hátralévő három versenyén. Annyi pontot akarunk gyűjteni, amennyit csak lehet, és egészen az abu dhabi kockás zászlóig harcolni fogunk.”

„Előbb viszont jön a bahreini dupla forduló, szóval intenzív időszak elé nézünk. Nem lesz könnyű feladat az igazán sűrű idei naptár után, de csapatként felkészültünk, készen állunk a versenyzésre.”

„A bahreini egy olyan pálya, amit mindig élveztem, és izgatottan várom, hogy két vonalvezetésén is versenyezzünk idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!