Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

McLaren: A Pirelli tovább növelheti az izgalmakat

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

McLaren: A Pirelli tovább növelheti az izgalmakat

Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes csapatfőnöke arra kéri a Forma-1 hivatalos gumiszállítóját, a Pirellit, hogy 2012-ben okozzon jóval több fejfájást a mezőnynek – a szakember szeretné, ha jövőre tovább javulna a show az autósportok csúcsosztályában.


Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes csapatfőnöke arra kéri a Forma-1 hivatalos gumiszállítóját, a Pirellit, hogy 2012-ben okozzon jóval több fejfájást a mezőnynek – a szakember szeretné, ha jövőre tovább javulna a show az autósportok csúcsosztályában.

Habár a húszévnyi távollét után idén visszatért olasz gyártó alapvetően hozzájárult a Forma-1 izgalmasabbá tételéhez, Whitmarsh szerint a Pirelli az idény vége felé túlzottan konzervatívvá vált. Elmondása szerint a vállalat még mindig képes lenne arra, hogy tovább növelje az izgalmakat a királykategóriában.

„Azt hiszem, akaratlanul – vagy más módon – nagyban hozzájárultak a show-hoz a szezon elején” – fogalmazott Whitmarsh. „Rengeteg fejfájást okoztak nekünk.”

„Tartósság és kopás szempontjából a gumik véleményem szerint zavaróan jobbak lettek a szezon előrehaladtával, és szerintem, mi inkább azt szeretnénk, ha magasabb szintű gumikopással kihívást biztosítsanak számunkra, és egyúttal nem kevés fejfájást okozzanak.”

„Miközben a versenyzők rendszerint kényelmetlenül érzik magukat az ilyen helyzetekben, véleményem szerint a Pirelli nagyban hozzájárult az idei bajnoksághoz: úgy vélem, a KERS-nek és a DRS-nek is volt hatása, de továbbra is azon kell dolgoznunk, hogy a sport látványos maradjon.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szintén úgy véli, a Pirelli rendkívül jó munkát végzett 2011-ben, ám azzal is egyetért, hogy tovább lehetne növelni az izgalmakat.

„Szerintem gratulálnunk kell a Pirellinek, mert nem volt könnyű dolguk, amikor átvették a Bridgestone helyét” – nyilatkozta a szakember. „Rengeteg beszéltek a szezon elején a bokszkiállásokról, illetve a gumik nehéz kezelhetőségéről.”

„Ez volt még csak az első év, és minden remekül ment. Meggyőződésem, hogy jövőre további lehetőségek lesznek arra, hogy javítsunk a versenyek izgalmain.”

A Pirelli egyébként korábban már bejelentette, hogy jövőre sokkal agresszívabb megközelítéssel választja ki keverékeit a versenyhétvégékre. A vállalat tervei szerint a verseny felhasználható két vegyület között csökken majd a teljesítménybeli különbség, így több stratégiai lehetőség áll majd a csapatok rendelkezésére.

„Azt hiszem, jövőre már nem a lágy keverékkel köröznek majd a csapatok az egész szezonban” – árulta el ezzel kapcsolatban Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója. „Csökkentjük a keverékek közti különbséget, és láthatunk majd olyan versenyeket, melyeken a kemény és a közepes keverék lesz használatban. Az adatok nagy fejlődést mutatnak teljesítmény tekintetében.”

„A következő szezonra újra kell gondolnunk az összes keveréket. Szeretnénk csökkenteni a teljesítménybeli különbséget a vegyületek között – 1,2 másodpercről úgy 0,8 másodpercre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!