Orosz Nagydíj

McLaren: A Racing Point a jobb versenyzőt küldi el Vettel kedvéért

Sergio Perez, Racing Point, climbs into his cockpit
Fotó: Racing Point
„Szerencsétlen” dolog Sergio Perez Racing Pointtól való távozása, a mexikói ugyanis jobban teljesít csapattársánál, Lance Strollnál – ezen a véleményen van a McLaren Forma-1-es csapatának vezérigazgatója, Zak Brown.

A Racing Point csütörtökön jelentette be, leszerződtette Sebastian Vettelt a 2021-es évadra, a csapattól így távoznia kell Sergio Pereznek, akinek egyébként 2021 végéig érvényes kontraktusa volt a csapattal, egy záradék azonban lehetővé tette annak felbontását.

Perez korábban a McLarennél is versenyzett egy évet, a csapat mostani vezérigazgatója, Zak Brown pedig azt mondja, a mexikói egy „rendkívül jó versenyző”.

„Szerintem balszerencsés dolog, hogy elveszítette az ülését, mert a két pilóta közül ő az, aki magasabb szinten teljesít. De mint tudjuk, nem az ő édesapja a tulajdonosa a csapatnak, amikor tehát le akarták szerződtetni Vettelt, teljesen világos volt, hogy Perez lesz az a srác, aki megy” – mondta Brown.

Stroll tavaly került a Racing Point csapatához, melynek édesapja, Lawrence Stroll a tulajdonosa, első évében azonban jócskán kikapott Pereztől: míg a mexikói 52, addig ő csak 21 pontot gyűjtött, az időmérők tekintetében pedig 18-2 arányban maradt alul csapattársával szemben.

A kanadai viszont idén jól teljesít, 23 ponttal többet gyűjtött Pereznél, és két alkalommal dobogóra állt. Igaz, Perez koronavírus-fertőzése miatt két futamot kihagyott.

Zak Brown azt mondja, ha Perez esetleg érdeklődne az IndyCar-sorozat iránt, akár ülést is ajánlana neki, persze az anyagiak függvényében.

„Azt hiszem, a Forma-1-ben fogja folytatni, vagy a Haasnál, vagy az Alfa Romeónál. De ha érdekli az IndyCar, akkor – mivel szerintem kiváló versenyző – szívesen tárgyalnánk vele.”

„Persze szükség lenne az anyagiakra a három autóhoz, jelenleg még csak két autóra van meg a keret. Szóval most még nem tudnánk leigazolni őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS