McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre! - F1VILÁG.HU

McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!

HIRDETÉS
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint remek lehetőséget kínálhat Daniel Ricciardónak a visszatérésre az, hogy 2023-ban a Red Bull tartalékosa lesz.
Daniel Ricciardo, McLaren

A rutinos ausztrál pilóta két szezon után távozott a McLarentől, miután az istállónál nem voltak megelégedve a teljesítményével. Az viszonylag hamar kiderült, hogy Ricciardo jövőre nem lesz ott az F1-es mezőnyben, ám azt, hogy 2023-ban a Red Bull teszt- és tartalékversenyzője lesz, csak nemrégiben jelentették be.

Az ausztrál pilótának a hírek szerint lett volna lehetőséget arra, hogy a rajtrácson maradjon, a Haas csapata ugyanis érdeklődött szolgálatai iránt. Ő viszont úgy döntött, inkább kihagy egy évet, hogy 2024-ben – reményei szerint – újult erővel térhessen vissza.

„Nézzék csak meg, mi történt Nyckkel [de Vries] egyetlen jó szereplés után. Hirtelen nagyon kapós lett!” – mondta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója. „Ha valamelyik srác a Red Bullnál valamiért nem tud versenyezni, Ricciardót pedig beültetik, és hirtelen úgy szerepel azzal az autóval, ahogy az most teljesít, akkor fordulhat a kocka.”

Arra a kérdésre, hogy jobb választás volt-e Ricciardo számára a Red Bull tartalékversenyzői pozíciója a Haas versenyzői ülésénél, Brown így felelt: „Ezt nehéz megmondani. Ha a Haashoz megy, és alaposan megnehezíti [Kevin] Magnussen dolgát, azzal is vissza tudna kerülni a radarra.”

„De, ha a Red Bull versenyzői elkapják a COVID-ot, hirtelen egy győztes autóban találja magát, nyerhet is, és már vissza is került a rajtrácsra. Szóval nehéz megmondani, melyik nyújtja a legjobb lehetőséget.”

Brown beszélt arról is, meglepte őt, hogy Ricciardo nem volt annyira kapós, miután kiderült, hogy távozik a McLarentől.

„Meglepett, hogy néhány más csapat, melyek ugyancsak versenyzőt kerestek, nem választották őt. Ugyanakkor azt gondolom, voltak olyan istállók is, melyeknél ő nem versenyzett volna szívesen. Lehet, hogy ők őt választották volna” – mondta a McLaren-főnök.

„De egyértelműen játékban akar maradni. Tavaly nyert Monzában – nyolc győzelem soknak számít! Szóval benne van, de mi nem tudtuk kihozni belőle. Remélhetőleg egy másmilyen környezetben valami ki fogja tudni hozni belőle mindezt, mert szerintem mindannyian szeretnénk Danielt a rajtrácson látni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!