McLaren: A sok probléma után jól jött a kettős győzelem - F1VILÁG.HU

McLaren: A sok probléma után jól jött a kettős győzelem

HIRDETÉS

A McLaren ügyvezetője, Martin Whitmarsh örül annak, hogy a pályán kívüli események, melyek igencsak megnehezítették életüket a hétvégén, nem hatottak ki csapata teljesítményére az Olasz Nagydíjon, ahol a wokingi alakulat kettős győzelmet aratott.

A McLaren ügyvezetője, Martin Whitmarsh örül annak, hogy a pályán kívüli események, melyek igencsak megnehezítették életüket a hétvégén, nem hatottak ki csapata teljesítményére az Olasz Nagydíjon, ahol a wokingi alakulat kettős győzelmet aratott.

Ahogy arra az elmúlt heti teszteket követően számítani is lehetett, a McLaren fölényes győzelmet aratott a Ferrari otthonában, Monzában.

Fernando Alonso és Lewis Hamilton ezzel tovább növelte előnyét a bajnokságban az olaszok versenyzőivel szemben, és a McLaren is elhúzott riválisától a konstruktőrök versenyében, miközben a pályán kívüli események, a kémügyben előkerült újabb bizonyítékok igencsak megkeserítették a wokingiak életét az Olasz Nagydíjon.

Whitmarsh azt is elmondta, hogy a Motorsport Világtanács csütörtöki meghallgatása előtt még fontosabb volt ez a kettős győzelem, ami egy kis boldogságra adott okot a dolgozóknak ebben a nehéz helyzetben.

“Itáliában kettős győzelmet aratni fantasztikus dolog” – mondta a szakember az ITV-nek adott nyilatkozatában. “Különösen egy ilyen mozgalmas hétvége után hatalmas felüdülés egy ilyen siker. Mindkét versenyzőnk fantasztikus munkát végzett. Fernando az egész hétvége alatt uralta a mezőnyt, és számítani lehetett arra, hogy megnyeri a futamot. Lewis is jól teljesített, bár sokat küszködött autója beállításával. A brit versenyző azonban ennek ellenére értékes pontokat szerzett a csapatnak.”

“A második kiállását egy picit előbbre hoztuk, mert vibráció lépett fel autójában, és aggódtunk. Mikor pozíciót vesztettünk Kimivel szemben, azt gondoltuk, rosszul döntöttünk, de Lewis hihetetlen agresszivitással szinte azonnal megelőzte ellenfelét. Nem hiszem, hogy bárki is számított erre, leginkább Kimi nem. Jó volt látni azt a kirobbanó erőt. Mindkét versenyzők kimagaslóan végezte a dolgát a hétvégén.”

“A csapat össze tagjának sokat jelent ez az eredmény. Egy kicsit össze vagyunk zavarodva, de továbbra is erősek vagyunk. Egységes a csapat, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megnyerje az idei világbajnokságot” – tette hozzá Whitmarsh.

A McLaren ügyvezetője azt is bevallotta, miközben Hamilton folyamatosan küszködött autója beállításával, Alonsónak egy percig sem volt problémája ezzel.

“Lewis már az első naptól kezdve küszködött autója egyensúlyával. Fernando azonban már a kezdetektől fogva jól ment, hiszen kiválóan beállította autóját. Lewis folyamatosan kísérletezett, de nem volt teljes mértékben elégedett. Ez pedig azt eredményezte, hogy két-három tizeddel volt lassabb, mint csapattársa. Azonban biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen már más lesz a helyzet” – magyarázta Whitmarsh.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!