IMOLAGP

McLaren: Az év első dupla pontszerzése!

Fotó: McLaren
Kettős pontszerzéssel zárta a Forma-1-es Azeri Nagydíjat a McLaren csapata. A brit istálló a jó eredménynek hála a tabellán is előrelépett.

Carlos Sainz és Lando Norris már a szombati időmérő edzésen is a top 10-ben végeztek, a másnapi versenyen pedig magabiztos teljesítményt nyújtva a 7., illetve a 8. helyen fejezték be a versenyt.

„Örülök, hogy értékes pontokat gyűjtöttünk ma a szombati, sárga zászlós mizéria után. Tudtam, hogy csak idő kérdése, és lesz egy tiszta versenyünk. Megmutattuk, hogy az egész verseny során szolid tempóra voltunk képesek” – mondta Sainz.

„Gratulálok mindenkinek a csapatnál az év első kettős pontszerzéséhez. Tovább kell viszont nyomnunk, ambiciózusnak kell lennünk, és nagyobb célokat kell kitűznünk! Viszont hazai versenyem előtt ez az eredmény nagy lökést ad.”

A McLaren másik versenyzője, Lando Norris hozzátette: „Összességében ez egy remek verseny volt a csapat számára. Az első kettős pontszerzés az évben, ami jó dolog.”

„Igazából az egész futam kiváló volt. A rajtom talán az eddigi legjobb volt, és nem hibáztam. Az első etapban egy kicsit talán korán elfogytak a gumik, szóval kiálltunk a közepes keverékért, megfutottuk a középső etapot, majd úgy döntöttünk, a VSC után felrakjuk újra a lágyakat.”

„Arra gondoltunk, hogy a közepes keverék – bár nem kopik annyira – már sokat dolgozott, és nem működne. De úgy tűnt, nem ez a helyzet, szóval rosszul döntöttünk. Bejöhetett volna, talán ha egy kicsit hűvösebb van. De az ilyen mindig előfordul a versenyzésben. Mindent összevetve jó hétvégénk volt.”

A McLaren 18 megszerzett ponttal jelenleg a 4. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében. Az egyéni tabellán Norris a 9., Sainz a 12.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!