Friss hírek

McLaren: Az F1-es részvételünk nem volt veszélyben

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl állítja, noha a McLaren valóban nehézségekkel nézett szembe az elmúlt hónapokban, a Forma-1-es szereplésük soha nem volt kétséges.

A McLaren Csoport még a járványidőszak elején bejelentette, hogy kénytelen 1200 munkavállalójától megválni, a versenycsapat létszámát pedig 70 főre csökkentették. A vállalat komoly pénzügyi nehézségekkel küzd, amelyre a bahreini banktól kapott kölcsön nyújthat megoldást számukra. 

A csapatfőnök, Seidl elmondta, a koronavírus miatti karantén idjeén számára nehézséget okozott a csapaton belüli kommunikáció is, hiszen személyesen nem tudott találkozni munkatársaival. 

„Kihívást jelentő időkön vagyunk túl, amikor pénzügyi szűkösséggel is szembe kellett néznünk. Már korán kellett drasztikus intézkedéseket meghoznunk, például csökkenteni kellett a dolgozóink és a versenyzőink fizetését” – nyilatkozta Seidl. 

„Kényszerszabadságra kellett küldenünk a dolgozóinkat, ami szerencsére a Forma-1-es leállással egyidőben történt, így nem kerültünk hátrányba. De nagyon-nagyon nehéz volt a csapatot így irányítani – főleg azért, mert nem lehetett személyesen beszélni, hanem csak videóhíváson vagy e-mailen keresztül. Én alapvetően vonakodom ettől, de nem volt más lehetőség.”

A nehézségek ellenére a csapatfőnök elmondta, nem aggódtak amiatt, hogy az F1-es szereplésük veszélyben lenne – sem az idei, sem a jövő évi részvételük nem kérdéses. 

„A versenyen való részvétel – és a következő évi részvétel – soha nem volt kétséges. Végül az elnökünk, Paul Walsh a múlt héten a részvényesekkel együtt megtalálta a lehető legjobb megoldást a csapat finanszírozására és a jövőre való felkészülésre. Ezért nagyon-nagyon örültünk a hírnek, amit kaptunk” – utalt Seidl a Bahreini Nemzeti Banktól kapott hitelre. 

„Úgy gondolom, ez a legjobb opció számunkra. Biztonságot ad, hogy megvan az eszközünk arra, hogy a következő szezonnak megfelelően vágjunk neki, és ahhoz is, hogy a költséglimittel megfelelően működjünk jövőre. Ami nagyon fontos lesz, hogy a következő évben jól teljesítsünk és megfelelően felkészüljünk 2022-re.”

„A tervek szerint haladunk, amit a télen kigondoltunk. Ausztriától kezdve rendszeresen fejlesztéseket teszünk az autóra, és ezzel párhuzamosan a következő évre is felkészítjük a versenygépet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!