McLaren: Az F1 rajtra kész, de problémákba ütközhetünk!

Carlos Sainz, McLaren MCL35
Fotó: McLaren
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown úgy véli, 2020-ban egy 14-15 versenyből álló bajnokságot rendezhetnek a Forma-1-ben, ezeket a futamokat pedig mintegy 10 pályán bonyolíthatják le.

A Forma-1 legfrissebb tervei szerint a világbajnokság július elején rajtol majd Ausztriában, ahol rögtön két futamot is megtartanak. A mezőny ezt követően Silverstone-ba utazik, ahol ugyancsak több versenyt rendeznének.

A tervek szerint a zárt kapus európai versenyek után Ázsia, Amerika, majd a Közel-Kelet következne, Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója viszont azt mondja, jó eséllyel problémákba ütköznek majd.

„A Forma-1 egy 16-18 versenyes programot tervez mintegy 15 pályán. Én egy kicsit pesszimistább vagyok ennél: én azt mondanám, 10 pályán lesz úgy 14-15 futam” – mondta Brown a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva.

„Úgy gondolom, lesz pár versenyünk Ausztriában, és egy pár Silverstone-ban is. De ha elkezdünk problémákba ütközni az utazásokkal, akkor szerintem más helyszíneken is duplázhatunk. Kétlem, hogy ez a cél, de gyanítom, hogy problémába fogunk ütközni egy ponton.”

„Habár Ausztria készen áll, és talán Silverstone is arra, hogy zárt kapus versenyt rendezzen, nem tudjuk, hogy jönni fog-e egy második hullám. Ha menni akarunk Ázsiába vagy Amerikába… szerintem akkor ütközhetünk problémákba, ha repülőre szállunk és elmegyünk a tengerentúlra, ahol szerintem a kockázat potenciálisan nagyobb lesz.”

„Folynak az egyeztetések arról, hogy több verseny legyen Európában. A terv sokáig 16 verseny volt. Szóval számomra 14-15 futam már egy igazán komplett bajnokság lenne.”

Brown szerint az izolált körülményeket Ausztriában azért lehet biztosítani, mert a Red Bull Ring viszonylag távol esik a sűrűn lakott városoktól, és a pálya mellett egy katonai repülőtér is rendelkezésre áll, ahol landolhatnak a csapatok chartergépei.

„Én megnézném, hogyan tud lemenni ez az első négy verseny. Ha pedig sikerrel járunk, akkor vehetünk némi lendületet. Szóval elég optimista vagyok, hogy jó tervek állnak most rendelkezésre” – fogalmazott a McLaren-főnök.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS