McLaren: Barcelonában átalakulhatnak az erőviszonyok - F1VILÁG.HU

McLaren: Barcelonában átalakulhatnak az erőviszonyok

HIRDETÉS
A McLaren versenyigazgatója, Gil de Ferran szerint jó esély van rá, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon jelentősen átalakulnak majd az erőviszonyok.
Fotó: McLaren

Bár a három élcsapat feltehetően továbbra is nagy előnyben lesz a középmezőnnyel szemben, az üldözőbolyon belül már eddig is igazán kiélezett volt a küzdelem. Mivel a csapatok többsége komoly fejlesztésekkel érkezik majd Barcelonába, de Ferran szerint átalakulhat az erősorrend.

„Barcelonában jó esély lesz az erősorrend nagy átalakulására, hiszen sokan érkeznek különféle újításokkal, és ezt nem tudjuk kontrollálni” – mondta a szakember, aki a hétvégi Spanyol Nagydíjtól kezdve már az új csapatfőnök, Andreas Seidl oldalán dolgozhat.

„Csak azt tudjuk kontrollálni, amit mi csinálunk. Azt gondolom, pozitívumként említhető, hogy értjük az autónk erősségeit és gyengeségeit, és arra fókuszálunk, hogy javítsunk a gyenge pontokon.”

„Hogy hol leszünk majd Barcelonában, illetve az után, fogalmam sincs. Leszegett fejjel dolgozunk, és lépésről lépésre haladunk.”

Bár a McLarennek sikerült előrelépnie idén, de Ferran szerint nem dőlhetnek hátra, és mindent megtesznek azért, hogy tovább gyorsuljanak.

„Jó szájízzel távoztunk Bakuból. Kínában nyilván balszerencsés versenyünk volt, szóval ez a kettős pontszerzés jól jött” – fogalmazott.

„De ne szaladjunk ennyire előre. Rengeteg munka vár még ránk. A csapat nagyszerű munkát végez a pályán és a gyárban is. Ennek kiváló jele a kerékcsere. Folyamatosan javulnak az év során, Bakuban pedig ismét remekül teljesítettünk a kerékcseréknél.”

„Tavaly óta igyekszünk minden lehetőséget megragadni, azonosítani a gyenge pontokat, és lassan, higgadtan fejlődni minden tekintetben. Próbáljuk nem elsietni a dolgokat.”

„Ami a versenyzőket illeti, Lando [Norris] kiemelkedő munkát végez, akárcsak Carlos [Sainz]. Az első három versenyen balszerencsés volt, de mindketten jó tempót mutatnak, mindketten remekül dolgoznak együtt a csapattal és egymással is. A kapcsolat jó, erre kell építenünk továbbra is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!