McLaren: De la Rosa hiányozni fog

Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes csapatfőnöke úgy nyilatkozott, nagyon hálásak Pedro de la Rosa áldozatos munkájáért, aki nemrégiben két évre szóló megállapodást írt alá a Hispania alakulatával.


Martin Whitmarsh, a McLaren Mercedes csapatfőnöke úgy nyilatkozott, nagyon hálásak Pedro de la Rosa áldozatos munkájáért, aki nemrégiben két évre szóló megállapodást írt alá a Hispania alakulatával.

A spanyol kiscsapat hétfőn jelentette be, hogy 2012-ben a 40 éves versenyzőt ülteti egyik autójába.

De la Rosa 2003-ban csatlakozott a McLarenhez, majd egy rövid sauberes kitérő után újra a wokingiak kötelékébe szegődött.

Martin Whitmarsh elmondta, a spanyol versenyzőnek óriási szerepe volt a brit alakulat elmúlt évekbeli sikereiben.

„Pedro hozzájárulása fantasztikus értékkel bír – talán értékesebb, mint amilyennek kívülről tűnik. Tesztpilótaként rendkívül keményen dolgozott: előbb a pályán, újabban pedig a szimulátorban. Visszajelzései rendkívül megbízhatóak és professzionálisak voltak” – nyilatkozta a szakember.

„Pedro rendkívüli csapatjátékos, nagy motivációt jelentett csapaton belül, és talán épp emiatt ő olyasvalaki, akire én személy szerint mindig számítok igaz barátként.”

Whitmarsh hozzátette, természetesen megérti, hogy a 40 esztendős veterán szeretne ismét versenyezni a Forma-1-ben. De la Rosa összesen kilencszer állt rajthoz a McLarennel, majd tavaly fél szezont versenyezhetett a Sauber színeiben.

„2010-ben és 2011-ben részt vett néhány versenyen a Sauberrel, és bár mindig nagy lelkesedéssel végezte teszteléssel és fejlesztéssel kapcsolatos munkáit a McLarennél, a szíve mélyén mindig versenyző maradt. Épp emiatt megértjük és támogatjuk döntését, miszerint versenyzőként csatlakozik a HRT-hez. Minden jót kívánunk neki. Magától értetődik azonban, hogy hiányozni fog nekünk.”

Whitmarsh megerősítette, nem tervezik, hogy egy új versenyzőt szerződtetnek a csapathoz a közeljövőben, hiszen Gary Paffett és Oliver Turvey tökéletes munkát végez.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!