McLaren: Egyértelmű válaszok kellenek az abu dhabi eseményekkel kapcsolatban - F1VILÁG.HU

McLaren: Egyértelmű válaszok kellenek az abu dhabi eseményekkel kapcsolatban

HIRDETÉS
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint átlátható vizsgálatot kell folytatnia a Nemzetközi Automobil Szövetségnek a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon történt eseményekkel kapcsolatban, és tiszta válaszokat kell adjon a szövetség.
Zak Brown, Executive Director, McLaren, in the team principals Press Conference

A sportot irányító testület múlt hétfőn kezdte el kivizsgálni a tavalyi szezonzáró eseményeit, és bár vannak aggályok azzal kapcsolatban, hogy az FIA esetleg megpróbálja szőnyeg alá söpörni az esetlegesen elkövetett hibákat, Zak Brown szerint a sportág hitelessége szempontjából rendkívül fontos az, hogy megfelelő válaszokat adjanak.

„Azt gondolom, mint minden vita esetében a sportban, idővel, amint a következő szezon elkezdődik, a sebek elkezdenek begyógyulni. De úgy gondolom, az FIA-nak elő kell állnia azzal, hogy mi, hogyan, és miért történt” – mondta a McLaren vezérigazgatója. „Hogy ez volt helyes, ez volt helytelen. És bármivel is állnak elő ebben a jelentésben, intézkedéseket kell hozniuk annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő ilyen ismét.”

Brown azt mondja, szerinte semmiféle részrehajlás nem volt a versenyirányítás abu dhabi döntéseiben.

„Nem hinném, hogy rosszindulatú döntés volt. Szóval azokkal nem értek egyet, akik szerint úgy tűnt, korrupt a sportág. Hogy szerintem más döntést lehetett-e volna hozni? Igen, valószínűleg. De szeretném megvárni, mivel áll elő az FIA.”

„Úgy gondolom, mindannyian láttunk már olyat a sportban, hogy bírók olyan döntéseket hoztak, amikkel az embernek nem értettek egyet. Néha igazuk volt, máskor nem. De aztán el fog kezdődni az új szezon, és bár nem felejtjük el, magunk mögött hagyjuk.”

A McLaren-főnök hozzátette, az FIA-nak az F1 szélesebb körű működését is meg kell vizsgálnia, szerinte ugyanis több változtatásra is szükség van, nem csak a biztonsági autós szabályokon kell módosítani.

„Feltételezem, hogy olyan következtetésekre fognak jutni, melyekkel kitalálják, hogyan lehetne jobb döntéseket hozni a továbbiakban. És ez az, ami a leginkább foglalkoztat engem, mert az abu dhabi események ránk nem voltak hatással. Sokkal jobban érdekel, mi lesz ezután.”

„Nézzük meg például a versenyzői büntetéseket. Lando [Norris] egy incidensre volt attól, hogy elveszítse a licencét, ami őrület, mert meg sem fordul a fejemben az, hogy Lando veszélyesen vezetett volna.”

„Azt gondolom, azért kellene büntetőpontokat adni, ha valaki veszélyesen vezet, nem pedig versenyben történt incidensekért. Szóval sokkal jobban érdekel, hogy ezt tisztázzuk, mert versenyeztünk, és aggódtunk Lando miatt. Azt persze én is megértem, hogy a fókusz az abu dhabi eseményeken van, de én az elmúlt két évet veszem alapul, és tisztáznunk kell mindent.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!