McLaren: Érdekes stratégiákat látunk majd vasárnap - F1VILÁG.HU

McLaren: Érdekes stratégiákat látunk majd vasárnap

HIRDETÉS
A McLaren versenyzői vegyes érzésekkel zárták a Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapját: Lando Norris és Carlos Sainz bíznak benne, hogy közvetlen versenytársaikkal szemben előnyben lehetnek.
Carlos Sainz, McLaren MCL35, stops outside of this pit garage in the pit lane

A Bahreini Nagydíj első szabadedzésén Carlos Sainz a 4. helyen végzett, míg a második tréningen Norris a 7., a spanyol pilóta pedig a 13. pozícióban zárt. A csapat jelenleg a Racing Pointtal van versenyben a bajnokság 3. helyéért, mindössze 5 pont a hátrányuk a 4. helyen. 

Norris elmondta, az első bahreini nap nem volt könnyű számára, de hasznos információkat gyűjtöttek a hétvége további részére. 

„Nehéz nap volt, de ugyanakkor sok adatot gyűjtöttünk, és sikerült megértenünk az autót. Sikerült teljesítenünk a tervezett programot és azokat a köröket, amiket szerettünk volna” – mondta. 

„Nem volt a legkönnyebb vagy legsimább nap, de jó információink vannak, szóval a ma éjszakán és a harmadik szabadedzésen múlik, hogy jól összerakjuk a dolgokat és az időmérőig előrelépéseket tegyünk.”

Sainz elmondta, egyelőre nem tudják, hogy riválisaik hogyan teljesítenek majd a hétvégén – rengeteg múlik majd azon, hogy ki, hogyan tudja kezelni a Pirelli abroncsait. 

„Megint szoros csatára számítunk az ellenfeleinkkel ezen a hétvégén, de lehetetlen megmondani a mai alapján, hogy ki van előnyben” – nyilatkozta Sainz. 

„A gumikopást illetően ez egy kicsit különleges hétvége, mert nem gondolom, hogy bárki képes lesz az egy kiállásra vasárnap, szóval felkészülünk az érdekes stratégiákra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!