Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

McLaren: Erőből szereztünk dobogós eredményt Imolában!

Lando Norris, McLaren MCL35M, leads Charles Leclerc, Ferrari SF21 car straight on in turn
Lando Norris erőből szerzett dobogós eredményt a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjon – mondja határozottan a McLaren csapatát irányító Andreas Seidl.

A brit versenyző második F1-es dobogóját érte el vasárnap, a 7. helyről küzdötte fel magát a 3. pozícióba Imolában, maga mögött tartva a Ferrari ifjú titánját, Charles Leclerc-t.

Bár Norris profitált Sergio Perez korai megpördüléséből, a McLaren pedig a futam első szakaszában egy csapatutasítással a csapattárs, Daniel Ricciardo elé tessékelte őt, Andreas Seidl szerint a tempójuk elég jó volt ahhoz, hogy önerőből dobogós eredményt érjenek el.

„Ez egy megérdemelt dobogó volt” – mondta a McLaren csapatfőnöke.

„Ha megnézzük azt a két srácot, aki előttünk végzett, csapataikkal együtt jelenleg ők számítanak referenciapontnak a sportágban. Ezért nyilvánvalóan nagyon-nagyon jó dolog az, hogy a 3. helyen végeztünk.”

„Fontos az is, hogy ne szálljunk el ettől az eredménytő. Ha megnézzük, hogy Max milyen gyorsan el tudott lépni az utolsó etapban, akkor láthatjuk, hogy rengeteg tennivalónk van még.”

Seidl beszélt arról is, „nagyon-nagyon elégedett” Norris idei munkájával eddig, és dicsérte Daniel Ricciardót is, aki egy szolid 6. helyet szállított a csapatnak, habár még szokja a McLaren autóját.

„Nyilván nagyon biztató azt látni, hogy Lando szárnyal jelenleg. Sorozatban két versenyhétvégén is megmutatta, hogy versenyzőként megtette a következő lépést, aminek nagyon örülök.”

„És örülök annak is, ahogy Daniel végigküzdötte ezt a versenyt. Nem volt könnyű futama, mivel nem érezte magát annyira kényelmesen az autóban, mint Lando. Láthattuk, hogy a trükkös körülmények között sok versenyző hibázhat, és ki is csúsztak, mert túl sokat akartak.”

„Daniel szerintem nagyszerű versenyt futott, és bár küszködik még az autóval, pontokat szerzett, és ez a 6. hely nagyon fontos számunkra. Szóval igen, nagyon örülök ennek!”

„Összességében nagyon biztató volt látni az időmérőn és a versenyen is, hogy az egész csapat a Mercedesszel együtt nagyszerű munkát végzett a télen.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!