Orosz Nagydíj

McLaren: Erősen pályafüggő a Williams formája

A McLaren csapata szerint a Williams közelmúltbéli formája még nem jelenti azt, hogy a grove-i gárdától a bajnokság hátralévő részében is hasonlóan remek teljesítményre lesz képes.


A McLaren csapata szerint a Williams közelmúltbéli formája még nem jelenti azt, hogy a grove-i gárdától a bajnokság hátralévő részében is hasonlóan remek teljesítményre lesz képes.

A grove-i alakulat remek teljesítményt nyújtott a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon: versenyzői az első rajtsorból vágtak neki a spielbergi futamnak, melyet végül a harmadik, illetve negyedik helyen fejeztek be a két Mercedes mögött.

A gyűjtött pontoknak köszönhetően a Williams megelőzte a McLarent az összetettben, jelenleg az ötödik helyet foglalja el. A kis angol istálló nemcsak Ausztriában, már két héttel korábban, Kanadában is remekelt, igaz, ott nem sikerült annyi pontot begyűjtenie.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elárulta, a Williams kiváló munkát végzett idei autójával, ám kifejtette, a kiscsapat további formája nagyban függ majd az aktuális versenypályától.

„Érdekes ez, mert bizonyos versenyeken elég érdekes erősorrend mutatkozik – pusztán a vonalvezetés miatt” – mondta a francia szakember.

„A Williams egy remek autót épített – vannak gyengeségeik, de bizonyos helyszíneken sok erősségük is.”

„Egy kanyargós pályán, mint amilyen a monacói, nem voltak valami jó formában, de egy több lassítóval és hosszú egyenessel teletűzdelt helyszínen, mint a kanadai vagy az osztrák pálya, láthattuk, hogy remek formában voltak.”

„Az idei évben rengeteg minden múlik az erőforráson, az autó vezethetőségén, és azon, hogy miképp használjuk fel a rendelkezésre álló energiát. És azt hiszem, ez az oka annak, hogy a különféle pályákon ennyit változik az erősorrend.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS