McLaren: Évek óta nem kezdtük ilyen jól a teszteket - F1VILÁG.HU

McLaren: Évek óta nem kezdtük ilyen jól a teszteket

HIRDETÉS
Rég kezdte már ennyire jól a téli teszteket a McLaren Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta a wokingi istálló csapatfőnöke, Andreas Seidl. A brit csapat számos újítást tervez felvonultatni az eheti barcelonai teszteken, melyektől további előrelépéseket vár.
Lando Norris, McLaren MCL35

A McLaren idén is a 4. hely megszerzését tűzte ki célul a konstruktőri pontversenyben, a múlt heti 3 tesztnapon pedig főleg arra fókuszált, hogy új, MCL35-ös kódjelű versenyautója megbízhatóan teljesítsen, és persze minél több kört megtegyenek, hogy a lehető legjobban kiismerjék a 2020-as modellt.

Andreas Seidl azt mondja, elégedett az első teszthéttel, főleg azért, mert nem voltak komoly műszaki gondjaik.

„Hogy őszinte legyek, nagyon-nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy eddig alakultak a tesztek, ennek különféle okai vannak” – mondta a szakember.

„Ha megnézzük a megtett köröket, illetve a megbízhatóságot, akkor látható, hogy sok-sok éve nem kezdte ilyen jól a téli teszteket a McLaren. Ez nagy öröm, és jel az egész csapat számára, hogy a kemény munka kifizetődik. Nagyon örülök ennek. Ami a programokat, illetve a pipákat illeti, nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy sokat teljesítettük a listánkon. Mivel nem voltak műszaki gondok, minden nap egyszerűen teljesíteni tudtuk a tervezett programot.”

Seidl hozzátette, a minél jobb köridő teljesítése múlt héten még nem szerepelt a programban.

„Magunkra fókuszáltunk – nem a köridőkre összpontosítottunk. És folyamatosan teszünk fel új elemeket is az autóra, hiszen érkeznek a gyárból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!