Friss hírek

McLaren: Gyorsak és vadak lesznek az új autók

Gyönyörűek és vadak lesznek majd a 2017-es Forma-1-es autók – ezt mondja Zak Brown, a McLaren ügyvezető-igazgatója.


Gyönyörűek és vadak lesznek majd a 2017-es Forma-1-es autók – ezt mondja Zak Brown, a McLaren ügyvezető-igazgatója.

A nemrég kinevezett szakember elárulta, izgatottan várja már az új szezont, hiszen azt reméli, a 2017-es év szabályváltozásai egy kicsit felforgatják majd az erőviszonyokat.

Hirdetés
 

„Az autók gyorsabbak lesznek, és remélem, a versenyek és jobbak és szorosabbak lesznek majd” – mondta a szakember az Autosport International nevű rendezvényen.

„Valahányszor felforgatják a szabályokat, lesz, aki jobban eltalálja a dolgokat, és lesz, aki rosszabbul, mint várnánk. Az autók nagyon gyorsak lesznek, nagyszerűen néznek ki – a nagyobb és szélesebb szárnyakkal igazán vadnak tűnnek.”

Eddig 4 csapat jelentette be autóbemutatójának dátumát, és bár a spanyol sajtóban nemrég elterjedt, hogy a McLaren február 19-én rántja le a leplet új versenygépéről, Brown elárulta, egyelőre még ők maguk sem tudják a pontos dátumot.

„Jelenleg dolgozunk a bemutató dátumán. Közvetlenül a spanyolországi teszt előtt lesz, valamikor február végén. De a McLarennél dolgozó srácoknak és lányoknak már megmutattuk az autót, és izgatottan várjuk a jövőt.”

A McLaren 2016-ban a 6. helyen zárt a konstruktőrök versenyében, miután motorpartnere, a Honda jelentősen javítani tudott motorján. Brown azt reméli, az idei szezon előtt sikerült ismét hasonlóan nagy előrelépéseket tenni.

„Mindenki jól tud együtt dolgozni, és keményen nyomjuk. A 2015-ös idény igazán fájdalmas volt a csapat számára. 2016-ban remek előrelépést tettünk, de még nem tartunk ott, ahová a McLarent várná az ember.”

„Ha tehát megtudjuk tenni ugyanazt az előrelépést, mint 2015 után, akkor azt hiszem, jó irányba haladunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!