McLaren: Hamilton büszke lehet teljesítményére - F1VILÁG.HU

McLaren: Hamilton büszke lehet teljesítményére

HIRDETÉS

Büszke lehet Koreában nyújtott teljesítményére a McLaren Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton – a brit másodikként ért célba Koreában, ám Martin Whitmarsh szerint nincs oka szégyenkezni.



Büszke lehet Koreában nyújtott teljesítményére a McLaren Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton – véli a wokingi gárdát irányító Martin Whitmarsh.

Hamilton a pole pozícióból vághatott neki a vasárnapi Koreai Nagydíjnak, ám már az első körben maga mögé utasította őt a Red Bull immár kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A McLaren versenyzője a futam nagy részében óriási csatát vívott a másik red bullossal, Mark Webberrel, végül pedig másodikként ért célba.

Martin Whitmarsh úgy véli, Hamiltonnak minden oka megvan arra, hogy büszke legyen hétvége teljesítményére.

„Kétségbeesetten nyerni akart. Rengeteg spekuláció folyt róla, a magánéletéről, amit természetesen nem akart, és meggyőződésem, hogy nem örült ezeknek. Sokat várnak tőle, ez pedig nyomást jelent számára” – magyarázta a szakember.

„Úgy gondolom, ő egy rendkívül értelmes, racionális egyén, így amit vasárnap elért, az fantasztikus. Nem tudom, 30 körrel a leintés előtt hányan gondolták, hogy meg fogja védeni a második helyet. Mark Webber egy olyan autót vezetett mögötte, mely egyértelműen gyorsabb volt, ráadásul Lewis a DRS-t sem használhatta. Szóval egyszerűen lenyűgöző, hogy képes volt másodikként célba érni.”

„Csodálatos versenyzést produkált, és szerintem büszkének kell lennie, és biztos vagyok abban, hogy büszke is lesz.”

Habár sokan úgy vélik, a magánéletével kapcsolatos pletykák hatással vannak Hamilton teljesítményére, Whitmarsh szerint a 2008-as év világbajnoka továbbra is 100 százalékot nyújt a versenypályán.

Hirdetés

„Nagyon koncentrált. Tény, hogy lenyűgöző munkát végzett, és ez az első és legfontosabb dolog, amit várok tőle, és amit a rajongók akarnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!