McLaren: Hamilton egyre erősebb - F1VILÁG.HU

McLaren: Hamilton egyre erősebb

HIRDETÉS

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh szerint Lewis Hamilton egyre erősebb mentálisan, ahogyan közeledünk a bajnokság végéhez.

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh szerint Lewis Hamilton egyre erősebb mentálisan, ahogyan közeledünk a bajnokság végéhez.

Hat versennyel a szezon vége előtt továbbra is a brit pilóta vezeti a világbajnokságot, miután Felipe Massa mögött a második helyen végzett a hétvégén megrendezett Európa Nagydíjon.

Hamilton, aki vasárnap elárulta, közel állt ahhoz, hogy kihagyja a hétvégi futamot, jelenleg hat ponttal előzi meg a Ferrari brazil pilótáját, aki parádés vezetést bemutatva, idei negyedik futamgyőzelmét zsebelte be Valenciában.

Whitmarsh dicsérő szavakkal illette versenyzőjét, aki véleménye szerint rengeteget erősödött mentálisan, amit az is bizonyít, hogy nem kockázatott, és megelégedett a biztos második hellyel a vasárnapi futamon.

“Úgy gondolom, hogy mindannyian tanulunk. Lewis is tanul, és egyre erősebb mentálisan” – mondta a szakember. “A tavalyi évben kemény csatát vívott a bajnoki címért, és idén sincs könnyű helyzetben. Azonban úgy vélem, hogy rengeteget tanult a tavalyi esetből, és idén is egyre jobb teljesítményre képes.”

“Lewis egy intelligens versenyző, aki minden egyes versenyt a győzelem reményében kezd meg, és akkor boldog, ha mindegyik edzésen ő futja a leggyorsabb időt. Mindezek ellenére azt gondolom, hogy sokkal nyugodtabb, és rájött arra, hogy a végső győzelem a legfontosabb.”

Whitmarsh azt is hozzátette, hogy csapata egy pillanatig sem aggódott amiatt, hogy Hamilton nem fog tudni részt venni a hétvégi versenyen, ám bevallotta, tartottak attól, hogy a brit pilóta nem lesz túl jó állapotban.

“Egy kicsit aggódtunk amiatt, hogy miként fog tudni megbirkózni a dolgokkal, azonban minden rendben ment, és kiválóan teljesített” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!