McLaren: Hamilton megérdemelten lett világbajnok

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis szerint minden bizonnyal a hétvégi Brazil Nagydíj volt a sport történek valaha volt legizgalmasabb és legdrámaibb fordulatokkal tarkított szezonzárója, ahol versenyzője megérdemelten szerezte meg a vb-címet.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis szerint minden bizonnyal a hétvégi Brazil Nagydíj volt a sport történek valaha volt legizgalmasabb és legdrámaibb fordulatokkal tarkított szezonzárója, ahol versenyzője megérdemelten szerezte meg a vb-címet.

Hamilton csak az utolsó kör utolsó kanyarjaiban szerezte meg a számára bajnoki címet jelentő ötödik helyet Interlagosban, miután elment a száraz pályára alkalmatos abroncsokon küszködő Timo Glock mellett az egyre erősödő esőben.

Bár néhány percig úgy tűnt, hogy Hamilton zsinórban másodszor is elbukja a bajnokságot, a végén viszont a sport történetének valaha volt legfiatalabb bajnokaként ünnepeltethette magát csapata garázsában.

Dennis boldogan nyilatkozott a siker után, melyre hét évet vártak, ugyanis legutóbb Mika Haikkinennel nyertek egyéni világbajnoki címet még 1999-ben.

“Nem hiszem, hogy valaha is volt ilyen izgalmas bajnokság, már ami a végjátékot illeti” – mondta a brit szakember. “Biztos vagyok abban, hogy sokféle vélemény van, azonban ami minket illet, azért érkeztünk Brazíliába, hogy megnyerjük a bajnokságot, és megnyertük.”

Dennis továbbá dicsérő szavakkal illette dolgozóit, akik éjt nappallá téve azon dolgoztak, hogy elkészüljenek azokkal az aerodinamikai újításokkal, melyeket bevetettek a szezonzárón.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára a bajnoki cím, Dennis a következőket mondta: “Egy csapatként nyerünk és veszítünk. Természetesen Lewis a világbajnok, de a csapatnak is komoly érdemei vannak ebben, nagyon keményen dolgoztak, mindannyian megérdemeljük a sikert.”

“Az utolsó versenyig fejlesztettünk, és a szezonnyitó melbourne-i futam óta két és fél másodpercet javultunk körönként, ahogy legnagyobb ellenfeleink is. Végül aztán egy nagyon szoros küzdelemben, de megszereztük a végső győzelmet.”

Dennis Hamiltonról: “Ha vetünk egy pillantást a statisztikákra, akkor láthatjuk, hogy mindenkinél több pontot szerzett az elmúlt két évben. Több versenyt nyert, mint bármelyik másik ellenfele, és többször állhatott fel a dobogóra, mint bárki más. Ő a valaha volt legfiatalabb világbajnok.”

“Folyamatosan bizonyítja kivételes képességeit, és még csak két éve van a sportban, szóval még hosszú, sikeres út áll előtte” – tette hozzá a csapatvezető.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS