McLaren: Hamilton visszavág hazai versenyén

A McLaren vezetése biztos benne, hogy Lewis Hamilton már a jövő hétvégi Brit Nagydíjon visszavág az elmúlt versenyeken elszenvedett vereségért, bár egyesek úgy gondolják, hogy a brit pilóta összeroskadt a rá nehezedő hatalmas nyomás alatt.

A McLaren vezetése biztos benne, hogy Lewis Hamilton már a jövő hétvégi Brit Nagydíjon visszavág az elmúlt versenyeken elszenvedett vereségért, bár egyesek úgy gondolják, hogy a brit pilóta összeroskadt a rá nehezedő hatalmas nyomás alatt.

Hamiltont rengeteg kritika érte azután, hogy a piros jelzést figyelmen kívül hagyva, nyílegyenesen belerohant Kimi Raikkönen álló Ferrarijába a bouxtca végén Kanadában.

A brit versenyző helyzetét az sem könnyítette meg, hogy a Francia Nagydíjon egy keresztülhajtásos büntetést kapott, amiért úgy előzte meg Sebastian Vettelt az első körben, hogy átvágta a hetes sikánt.

Mindezek ellenére a McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh cáfolta, hogy bármi probléma lenne Hamilton hozzáállásával. A szakember továbbá hozzátette, biztos benne, hogy a brit versenyző már a következő futamon visszavág, és csúcsformában lesz Silverstone-ban.

“Úgy gondolom, hogy Lewis mindig tovább küzd. Ezen a hétvégén két büntetést is kapott, és ha ezt figyelembe vesszük, akkor nagyon jó munkát végzett” – mondta Whitmarsh.

“A középső etapban, mikor nehéz autóval mentek, mindkét versenyzőnk nagyon gyors volt. Semmi gond nincsen a hozzáállásával, és elég erős ahhoz, hogy megbirkózzon az előtte álló kihívásokkal. Hatalmasak az elvárások vele szemben. Ha az élmezőnyben vagy, legyen szó csapatról, vagy versenyzőről, mindig sokat várnak tőled.”

“Mindannyian tisztában vagyunk ezzel, és ha az emberek elkezdenek rólunk beszélni, akkor tudjuk, hogy nem vagyunk elég versenyképesek. Lewis minden versenyen a maximumot nyújtja, és a következő futamon még elszántabb lesz Silverstone-ban. Borzalmasan kezdtük az idei évet, és jelenleg 10 pont a lemaradása a bajnokságban.”

“Azonban ez egyik pillanatról a másikra megváltozhat, akár egy verseny leforgása alatt megfordulhat a helyzet, és ezt mindig szem előtt kell tartanod, mikor megkezdesz egy hétvégét. Hinnie kell abban, hogy nyerhet Nagy-Britanniában, és pontegyenlőséggel hagyhatja el hazáját” – magyarázta Whitmarsh.

A McLaren vezérigazgatója továbbá azt is elmondta, nem szabad megfeledkezni arról, hogy Hamilton mindössze még csak második évét teljesíti a Forma-1-ben.

“Lewis ezen a hétvégén mindössze 24. versenyét teljesítette, és már most több pontot szerzett, mint bármelyik másik versenyző ilyen rövid idő leforgása alatt. Ha valaki ezután azt mondja, hogy sokat hibázott, az egy kicsit igazságtalan” – folytatta Whitmarsh.

“Hatalmas rivaldafényben van, és óriási rajta a nyomás. Az emberek pedig sokkal inkább észreveszik a hibákat az élen, mint a középmezőnyben. Egy élcsapat vagyunk, ő pedig egy topversenyző, így el kell fogadnunk a kritikákat, ha nem úgy mennek a dolgok számunkra, ahogy azt a rajongóink elvárják.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!