McLaren a Hondáról: Ezt nem folytathatjuk! - F1VILÁG.HU

McLaren a Hondáról: Ezt nem folytathatjuk!

HIRDETÉS
R807MkYGaxjd96ysbB8zwvugBn5GJTHA__31I7655

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown kiakadt a Hondára, miután Fernando Alonso a verseny vége előtt néhány körrel motorhiba miatt pontszerző helyről esett ki.

Alonso a 10. pozícióban haladt, azonban kénytelen volt a pálya szélére leparkolni autóját a Honda újbóli meghibásodása miatt – ezt követően a spanyol kiment a közönséghez, így rajongóit ezzel talán kárpótolta kicsit.

Zak Brown a Kanadai Nagydíjat követően éles szavakkal bírálta a Hondát, ami valószínűleg tovább gyengíti az eddig is kétes lábakon álló együttműködési kapcsolatot a csapat és a gyártó között.

„Fernando világbajnoki munkát végzett, aztán a motor cserbenhagyta. Ez régi történet, egy olyan, amit meg kell oldani. Mert ezt nem folytathatjuk így. Megszerezte volna az egy pontunkat. Jó volt látni, hogy Stoffel (Vandoorne) befejezte, de egyszerűen szóhoz sem jutok” – nyilatkozta Brown.

„Érzed, hogy meglesz az első pontod idén, aztán néhány körrel a vége előtt elszáll. Gyenge motorerő, gyenge megbízhatóság…”

Az alkatrészcserék miatt úgy tűnik, Alonso Bakuban büntetés elé néz – ez Jenson Buttonnal, aki Monacóban helyettesítette őt, már megtörtént.

„Ez mindannyiunk számára elkeserítő” – folytatta Brown. „Az, hogy a mezőny végéről indulunk, miközben még el sem kezdődött a hétvége… Jelenleg így tudunk versenyezni. Amit tehetünk, hogy nyomjuk a fejlesztéseket. Semmi nem változik, csak növekszik a frusztrációnk. Együtt kell dolgoznunk, de ez megint egy olyan verseny volt, ahol ez nem sikerült.”

A kérdésre, hogy a jelenlegi nyilatkozattal szeretnének-e üzenni a Hondának, Brown így felelt: „Nem akarom magunkat ismételgetni, és nem gondolom, hogy ez bármin is változtat. Ez az eset csak megerősíti az álláspontunkat. Azt hiszem, tudják, hogy valamit tenni kell. Frusztráltak és idegesek. 400 millió ember látta, hogy mi történt, szóval nem hiszem, hogy az eddiginél több kommunikáció szükséges feléjük.”

„Nem tudom, hogy a Honda vezetősége mit gondol, de azt hiszem, mindenkinek ugyanaz az álláspontja: keményen dolgozni és megjavítani a hibákat. De egyelőre nem oldották meg a problémákat.”

Hirdetés

Brown hozzátette, a nyári szünetet adták határidőnek, ekkor döntenek a 2018-as szezonról: „Akkor vagy akörül. Meglátjuk, akkor hol állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!