McLaren: Idén még nem harcolhatunk a vb-címért - F1VILÁG.HU

McLaren: Idén még nem harcolhatunk a vb-címért

HIRDETÉS
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown azt mondja, nem reális cél az, hogy a világbajnoki címért harcoljanak idén, hiába használják 2021-től a Mercedes V6-os erőforrását.
Lando Norris, McLaren MCL35M

A wokingi gárda hétfőn rántotta le a leplet vadonatúj autójáról, amit a versenyzők, Lando Norris és Daniel Ricciardo pályára is vittek Silverstone-ban.

A csapat tavaly a 3. helyen zárta az összetett pontversenyt, idén ráadásul a Mercedes motorjait használja már, ami tovább növelheti esélyeit. Zak Brown mégis azt mondja, számukra feltételezhetően idén is az erős középmezőnyben lesz megvívandó csatájuk.

„A mezőny hihetetlenül szoros. Azt gondolom, a világbajnoki címért harcolni irreális kihívás lenne, ha megnézzük, milyen úton járunk épp” – mondta a szakember. „Minden, amiben bízhatunk, és amiért dolgozunk, hogy csökkenteni tudjuk a hátrányunkat a Mercedeshez képest, akik szerintünk 2021-ben is a leggyorsabbak lesznek. A szabályok nem változtak jelentősen. Szóval nem hiszem, hogy 2021 nagyban eltér majd 2020-tól a teljes mezőnyt tekintve – eltekintve attól, hogy talán még szorosabb lesz.”

A McLaren nagy csatában gyűrte le tavaly a Racing Point és a Renault csapatait, így zárt végül bronzérmes pozícióban a konstruktőrök között.

„Úgy érkezünk meg Abu Dhabiba, hogy végezhettünk a 3., 4. vagy 5. helyen, és szerintem még szorosabb lesz idén” – mondta Brown.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!