McLaren: Idő kell még a bajnoki címhez - F1VILÁG.HU

McLaren: Idő kell még a bajnoki címhez

HIRDETÉS
Már a február 23-i kollektív teszt előtt pályára viszi 2022-es versenyautóját a McLaren csapata. A wokingi gárda pénteken mutatta be új versenyautóját, mellyel Lando Norris és Daniel Ricciardo állhat rajthoz a Forma-1-ben. Andreas Seidl csapatfőnök elárulta, pontosan tudják, időre lesz még szükségük ahhoz, hogy újra a bajnoki címért harcoljanak.
McLaren MCL36 launch

Az új McLaren az MCL36-os kódjelet viseli, a csapat pedig természetesen Barcelonában a többi csapathoz hasonlóan a versenypályán is megkezdi majd a felkészülést az új idényre jövő héten.

A McLaren viszont már ezt megelőzően bejáratja az új autót – hogy hol és mikor, azt nem tudni, ám vélhetően Barcelonában került sor az úgynevezett shakedownra.

„Mint ahogy vélhetően a legtöbb csapat, mi is tervezünk egy filmforgatási napot nem sokkal a hivatalos, barcelonai teszt előtt” – mondta Andreas Seidl csapatfőnök. „Szóval tervben van. A jövő héten még sok mindent ki kell pipálnunk, hogy végül készen álljunk rá.”

„De azzal a nagyszerű munkával, amit mindenki végez Piers [Thynne], James [Key] és Andrea [Stella] vezetésével, teljesen biztos vagyok abban, hogy készen fogunk állni.”

0Seidl kifejtette, nagy célokat tűztek ki maguk elé.

„Nekünk itt, a McLarennél nagyon ambiciózus céljaink vannak. Szeretnénk visszakerülni abba a helyzetbe, hogy rendszeresen a győzelmekért és világbajnoki címekért harcolhassunk. Ugyanakkor viszont nagyon reálisan látjuk a saját helyzetünket.”

„Időre lesz még szükségünk, hogy minden a helyére kerüljön az infrastruktúra tekintetében, és több időre lesz szükségünk ahhoz, hogy még tovább fejlődjünk. De ambiciózusan vágunk neki a 2022-es idénynek, nagyon optimisták is vagyunk, látva azt a remek munkát, amivel a csapat felkészítette ezt az új autót. Szeretnénk még közelebb kerülni azokhoz a srácokhoz, akik előttünk voltak tavaly. A tavalyinál még több trófeát szeretnénk begyűjteni.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!