Friss hírek

McLaren: Két hetet adunk Alonsónak!

Ultimátumot adott Fernando Alonsónak a McLaren Forma-1-es csapata! A wokingi gárda két héten belül választ vár a spanyol versenyzőtől. A világbajnok rövid, a wokingi alakulat hosszú távban gondolkodik.Ultimátumot adott Fernando Alonsónak a McLaren Forma-1-es csapata! A wokingi gárda két héten belül választ vár a spanyol versenyzőtől.

Alonso az idény végén minden bizonnyal távozik a Ferrari alakulatától, helyét pedig a Red Bulltól érkező Sebastian Vettel veszi majd át.

A BBC értesülései szerint Alonso két plusz egy éves szerződést írhat alá a McLarennel, a megállapodást azonban mindezidáig nem sikerült véglegesíteni.

A BILD című német lapnak nyilatkozva Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke kerek-perec kijelentette, elege van a várakozásból, mihamarabb döntést vár Alonsótól.

„Szeretnénk, ha Fernando a brazíliai és abu dhabi versenyek között végre döntene. Ellenkező esetben egy másik lehetőség után kell néznünk” – jelentette ki a francia szakember.

Alonso 2007-ben versenyzett már a McLarennél, akkor azonban olyannyira elmérgesedett a viszony közte és csapattársa, Lewis Hamilton között, hogy egy év után végül távozott Wokingból.

„Jól mentek az egyeztetések vele, remekül összeillene a csapat és ő, és már jelezte, hogy vállalná a feladatot. Ugyanakkor hosszú távú megoldást szeretnénk – három évre, nem pedig egyetlen szezonra.”

A hírek szerint a McLaren jövőbeli motorpartnere, a Honda egy 105 millió eurót érő hároméves szerződést kínál Alonsónak, a spanyol azonban nem akarja hosszú távra elkötelezni magát – 2016-ban ugyanis szeretne a Mercedes ajtaján kopogtatni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek