McLaren: Könnyű döntés volt visszalépni az Ausztrál Nagydíjtól

Carlos Sainz, McLaren MCL35, in a corner
Fotó: McLaren
A McLaren Forma-1-es csapatának ügyvezetője, Zak Brown elismerte, könnyű döntés volt meghozni az Ausztrál Nagydíjtól való visszalépésüket azt követően, hogy kiderült, egyik csapattagjuk megfertőződött a koronavírussal.

A brit istálló a mezőny összes többi tagjával elutazott Melbourne-be, ám a versenyhétvége előtt az istálló több tagját is a koronavírus tüneteivel zárták karanténba. Nem sokkal később kiderült, egyikük tesztje pozitív lett, így a McLaren azonnal a visszalépés mellett döntött.

A Forma-1 csapatai végül hosszas tanácskozás után megállapodtak abban, hogy nem állnak rajthoz Ausztráliában, azóta pedig számos versenyt – összesen nyolcat – kellett elhalasztani vagy törölni, és az idény leghamarabb nyáron kezdődhet el.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője elárulta, mivel a csapat egészsége a legfontosabb, könnyű döntést kellett meghozniuk Melbourne-ben.

„Habár a szívünk mélyén mindannyian versenyzők vagyunk, és alig vártuk, hogy pályára guruljunk, valójában könnyű döntés volt. A csapatunk jólétének megőrzése mindig elsődleges fontosságú. Felelősségünk, hogy vigyázzunk csapattagjainkra, a rajongókra és az F1 résztvevőire, ezért informáltuk arról a Forma-1-et és az FIA-t a visszalépésünkről nem sokkal azután, hogy csütörtök este megtudtuk, egyik munkatársunk tesztje pozitív lett” – mondta a szakember.

„Támogatjuk a döntést, miszerint elhalasztották a szezon első versenyeit, és sajnos 2021-ig várnunk kell arra, hogy ismét Monte-Carlo utcáin versenyezzünk. Ez a mindeddig példátlan helyzet folyamatosan változik, de alkalmazkodni fogunk azért, hogy megbirkózzunk ezekkel a kihívásokkal.”

„Végsősoron semmi sem fontosabb csapatunk, rajongóink és az F1 közösségének egészségénél. A prioritás számunkra mindig ez lesz.”

A koronavírus-járvány miatt 8 verseny halasztásáról vagy törléséről döntöttek, március-áprilisra előrehozták az augusztusra tervezett gyárbezárást, és 2022-re halasztották a 2021-re tervezett szabályváltozások bevezetését.

„Teljes mértékben támogattuk az FIA eddigi összes döntését ebben a helyzetben, és proaktív szerepet vállaltunk” – mondta Brown.

„Az FIA-val, a Forma-1-gyel és a többi csapattal együtt számos ötlettel előálltunk, hogy megvédjük a sportot, amit mindannyian szeretnénk, miközben biztonságban tartjuk a csapatunkat, rajongóinkat, és az F1 közösségét. Nagy felelősséggel tartozunk nemcsak saját embereink felé, hanem a teljes F1-es közösség felé is, és elengedhetetlen, hogy együtt dolgozzunk a kihívások leküzdése során.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS