McLaren: Könnyű döntés volt visszalépni az Ausztrál Nagydíjtól - F1VILÁG.HU

McLaren: Könnyű döntés volt visszalépni az Ausztrál Nagydíjtól

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának ügyvezetője, Zak Brown elismerte, könnyű döntés volt meghozni az Ausztrál Nagydíjtól való visszalépésüket azt követően, hogy kiderült, egyik csapattagjuk megfertőződött a koronavírussal.
Carlos Sainz, McLaren MCL35, in a corner

A brit istálló a mezőny összes többi tagjával elutazott Melbourne-be, ám a versenyhétvége előtt az istálló több tagját is a koronavírus tüneteivel zárták karanténba. Nem sokkal később kiderült, egyikük tesztje pozitív lett, így a McLaren azonnal a visszalépés mellett döntött.

A Forma-1 csapatai végül hosszas tanácskozás után megállapodtak abban, hogy nem állnak rajthoz Ausztráliában, azóta pedig számos versenyt – összesen nyolcat – kellett elhalasztani vagy törölni, és az idény leghamarabb nyáron kezdődhet el.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője elárulta, mivel a csapat egészsége a legfontosabb, könnyű döntést kellett meghozniuk Melbourne-ben.

„Habár a szívünk mélyén mindannyian versenyzők vagyunk, és alig vártuk, hogy pályára guruljunk, valójában könnyű döntés volt. A csapatunk jólétének megőrzése mindig elsődleges fontosságú. Felelősségünk, hogy vigyázzunk csapattagjainkra, a rajongókra és az F1 résztvevőire, ezért informáltuk arról a Forma-1-et és az FIA-t a visszalépésünkről nem sokkal azután, hogy csütörtök este megtudtuk, egyik munkatársunk tesztje pozitív lett” – mondta a szakember.

„Támogatjuk a döntést, miszerint elhalasztották a szezon első versenyeit, és sajnos 2021-ig várnunk kell arra, hogy ismét Monte-Carlo utcáin versenyezzünk. Ez a mindeddig példátlan helyzet folyamatosan változik, de alkalmazkodni fogunk azért, hogy megbirkózzunk ezekkel a kihívásokkal.”

„Végsősoron semmi sem fontosabb csapatunk, rajongóink és az F1 közösségének egészségénél. A prioritás számunkra mindig ez lesz.”

A koronavírus-járvány miatt 8 verseny halasztásáról vagy törléséről döntöttek, március-áprilisra előrehozták az augusztusra tervezett gyárbezárást, és 2022-re halasztották a 2021-re tervezett szabályváltozások bevezetését.

„Teljes mértékben támogattuk az FIA eddigi összes döntését ebben a helyzetben, és proaktív szerepet vállaltunk” – mondta Brown.

„Az FIA-val, a Forma-1-gyel és a többi csapattal együtt számos ötlettel előálltunk, hogy megvédjük a sportot, amit mindannyian szeretnénk, miközben biztonságban tartjuk a csapatunkat, rajongóinkat, és az F1 közösségét. Nagy felelősséggel tartozunk nemcsak saját embereink felé, hanem a teljes F1-es közösség felé is, és elengedhetetlen, hogy együtt dolgozzunk a kihívások leküzdése során.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!