McLaren: Közel álltunk ahhoz, hogy megszerezzük Ricciardót! - F1VILÁG.HU

McLaren: Közel álltunk ahhoz, hogy megszerezzük Ricciardót!

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A McLaren Forma-1-es csapatánál azt mondják, „nagyon közel kerültek” ahhoz, hogy leigazolják Daniel Ricciardót a 2019-es évadra, az ausztrál azonban végül a Renault mellett döntött.

Pénteken robbant a hír, miszerint a rutinos versenyző az idei szezont követően távozik a Red Bull Racingtől, hamarosan pedig az is kiderült, 2 évre szóló szerződést írt alá a Renault-val.

A McLarennél Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne kontraktusa is lejár a szezon végén, korábban pedig arról lehetett hallani, Ricciardo akár a wokingiakhoz is szerződhet.

Zak Brown, az istálló ügyvezetője a RACER-nek elárulta, úgy véli, egészen mostanáig versenyben voltak az ausztrálért.

„Volt néhány egyeztetésünk, és nagy rajongói vagyunk Danielnek” – mondta Brown. „Szerintem nagyszerű fickó, és nagyszerű versenyző is.”

„Hogy mennyire kerültünk közel ahhoz, hogy megszerezzük őt, azt szerintem csak Daniel tudja megválaszolni. De ha versenyképesebbek lennénk, az szerintem növelte volna az esélyeinket. Úgy gondolom, erős vágyat érzett a távozásra, és úgy gondolom, nagyon szoros volt a verseny köztünk és a Renault között. De végsősoron Daniel a legjobb ember arra, hogy megválaszolja, mennyire voltunk közel hozzá.”

„Ő kétségkívül olyasvalaki, akit nagyon nagyra értékelünk, egy kiváló autóversenyző, és egy nagyszerű srác.”

Ricciardo Red Bulltól való távozása lehetőséget nyithat bizonyos versenyzőknek a csapatváltásra, és bár Fernando Alonsónak még nincs szerződése 2019-re, Brown nem aggódik amiatt, hogy a spanyol továbbáll.

„Azt gondolom, néhány más csapatnál ez most fejtörést okozhat, de nekünk van egy tervünk, amelyet végrehajtunk, és amire Ricciardo döntése nincs hatással.”

Hirdetés

„A Red Bull egy nagyszerű csapat, de szerintem Fernando tudja, mit szeretne csinálni. Soha ne mondd, hogy soha, de nem gondolnám, hogy ez a döntés bármit is változtat Fernando kapcsán.”

Arra a kérdésre, hogy Carlos Sainz központi szerepet játszik-e a McLaren terveiben, Brown így felelt: „Nem feltétlenül.”

„A terveimet megtartom magamnak, de a mostani hírek semmit sem befolyásolnak az én szempontomból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!