McLaren: Már felfelé ível a teljesítményünk - F1VILÁG.HU

McLaren: Már felfelé ível a teljesítményünk

HIRDETÉS

Eric Boullier versenyigazgató szerint az elmúlt versenyeken látott formajavulás azt mutatja, a McLaren csapatának sikerült megállnia a lejtőn.


Eric Boullier versenyigazgató szerint az elmúlt versenyeken látott formajavulás azt mutatja, a McLaren csapatának sikerült megállnia a lejtőn.

A múlt hétvégi Brazil Nagydíjon Jenson Button az ötödik helyről rajtolva negyedikként ért célba – a brit pilóta mindössze 7,6 másodperccel maradt le Felipe Massa Williamsétől, Boullier szerint pedig a javuló forma azt bizonyítja, eredményes átszervezéseket hajtott végre a patinás angol istálló.

„Nyilvánvalóan nagyon elégedett vagyok a negyedik hellyel, valamint az autó tempójával, ami még jobb lett, hiszen gyorsabbak vagyunk a Red Bullnál és a Ferrarinál – ami jó” – mondta a francia szakember az AUTOSPORT-nak.

„Austinban nem volt olyan világos a helyzet, mint Szocsiban és itt, de kétségtelen, hogy tempó tekintetében csökkentettük a lemaradást. Ez persze nem elég, de legalább a lendület megvan. Újra felfelé ível a spirál, nem pedig lefelé.”

Az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjra a McLaren komoly újításokat tervez, a csapat új főmérnöke, Peter Prodromou vezényletével.

„Minden egyes újítás, amit a nyári szünet óta kifejlesztettünk, hasznos lesz a jövő évi autóval is. Sikerült javítanunk az autón idén, ami nagyon jó, és minden, amit megtanultunk, hasznos lesz számunkra 2015-ben is.”

A McLaren jelenleg az ötödik helyet foglalja el a konstruktőri pontversenyben, Boullier pedig azt mondja, szerencsére lesz szükségük ahhoz, hogy lefaragják 39 pontos hátrányukat a Ferrarival szemben.

„Nehéz lesz. Mindkét autónkkal a Ferrarik előtt kell végeznünk, és még ha sok pontot is tudunk szerezni, nagyon sokat kellene ledolgoznunk. Nagyon szerencsés versenyre lesz szükségünk Abu Dhabiban, de a tőlünk telhető legjobbat próbáljuk nyújtani.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!