Friss hírek

McLaren: Más csapatok is segítettek nekünk Ausztráliában

Nehéz időkön megy keresztül az F1 mezőnye is, miután a száguldó cirkuszt sem hagyta érintetlenül a koronavírus.

A McLaren egyik csapattagjának koronavírus-tesztje pozitív lett, ezt követően pedig először a McLaren lépett vissza az Ausztrál Nagydíjtól, majd az egész hétvégét eltörölték. 

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője elmesélte, mi történt, amikor kiderült, egyik csapattagjuk tesztje pozitív lett: „Azonnal visszamentünk a hotelbe, hogy csatlakozzunk a versenycsapat vezetőségéhez. Andreas a csapatvezetésre koncentrált, én a menedzsmentre és a részvényesekre, akik – el kell mondjam – abszolút támogatóak voltak, amikor a többi csapatot, az F1-et és az FIA-t tájékoztattuk.” 

Andreas Seidl, az istálló csapatfőnöke elmondta, amennyire tudnak, próbálnak tervezni a következő hónapokra, azonban ez ebben a helyzetben nem könnyű. 

„Most arra koncentrálunk, hogy az F1-gyel, az FIA-val és a többi csapattal dolgozzunk a 2020-as versenynaptáron, és hogy a csapatot menedzseljük a következő néhány hónapban. Még korán van, ez pedig egy folyamatosan fejlődő helyzet, de előre tervezünk, és rugalmasak leszünk” – mondta a csapatfőnök a jelenlegi helyzetről. 

Az istálló két versenyzője, Carlos Sainz és Lando Norris hazautazhattak, és a csapat tájékoztatása szerint jól vannak, habár aggódnak az istálló többi tagjáért, akik Ausztráliában maradtak karanténban. 

„A versenyzők nyilván aggódtak a csapattársaikért” – mondta Seidl. „Fizikailag távol kell tartanunk őket a csapat többi részétől. Jól vannak, folyamatosan kapcsolatban vannak egymással.”

Seidl elmondta, óriási büszkeséggel töltötte el az, ahogy látta a csapat és az F1 összetartását ezekben a nehéz időkben. A szakember kiemelte azt is, nem csupán a saját embereikre számíthattak, a többi istálló is segített nekik az összepakolás során – hiszen 14 embert nélkülözniük kellett a karantén miatt. 

„Értékeljük a többi csapat munkáját a paddockban, akik rögtön segítséget nyújtottak pénteken a paddock lebontásában, ami kihívást jelentett számunkra úgy, hogy 14 kulcsember hiányzott. Az F1 és a versenyzés szelleme az, ami átöleli az egész csapatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
McLaren: Más csapatok is segítettek nekünk Ausztráliában
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!