McLaren: Még egy ilyen évünk nem lehet

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azt mondja, a patinás angol istálló nem engedhet meg magának még egy olyan gyenge szezont, mint amilyen a 2015-ös volt.


A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azt mondja, a patinás angol istálló nem engedhet meg magának még egy olyan gyenge szezont, mint amilyen a 2015-ös volt.

A wokingi gárda a Hondával való újraegyesülés után rengeteget küszködött az elmúlt idényben, a McLarennél azonban abban bíznak, motorpartnerük jelentős előrelépéseket tesz télen, így 2016-ban már jóval versenyképesebbek lesznek.

Boullier elárulta, nagy nyomás van a csapaton, és természetesen a versenyzők, Fernando Alonso és Jenson Button is fejlődést szeretnének látni.

Arra a kérdésre, hogy a két világbajnok versenyző optimista tud-e majd maradni abban az esetben, ha az új autó esetleg az első teszten nem a várakozásoknak megfelelően teljesít, a McLaren versenyigazgatója így felelt: „Nem hinném. Nem lehet még egy ilyen évünk…”

„A versenyzőket bevontuk mindenbe, amit csináltunk, teljesen őszinték vagyunk velük. De az biztos, hogy nem akarnak még egy olyan évet, mint a tavalyi. Azért versenyeznek az F1-ben, hogy nyerjenek, vagy legalább versenyképesek legyenek.”

But

A francia szakember hozzátette, örömmel látta, hogy két versenyzője még a szezon utolsó versenyén és optimistán ült autóba, noha nyilvánvalóan csalódottak voltak az eredményekkel.

„Számomra nagyon fontos az, hogy még az utolsó versenyhez is pozitívan álltak hozzá. Frusztráltak voltak a gyenge teljesítmény miatt, de az, hogy 19 futam után is még ilyen volt a hozzáállásuk, nagyszerű.”

„Olvastam Fernando nyilatkozatait is, melyben kifejtette, hogy nem bánta meg, hogy hozzánk szerződött, és hisz a csapatban. Kéthetente elmondja ezt, és a gyárban is ugyanezt állítja. És számomra ez nagyon-nagyon megnyugtató.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS