McLaren: Még egy ilyen évünk nem lehet

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azt mondja, a patinás angol istálló nem engedhet meg magának még egy olyan gyenge szezont, mint amilyen a 2015-ös volt.


A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azt mondja, a patinás angol istálló nem engedhet meg magának még egy olyan gyenge szezont, mint amilyen a 2015-ös volt.

A wokingi gárda a Hondával való újraegyesülés után rengeteget küszködött az elmúlt idényben, a McLarennél azonban abban bíznak, motorpartnerük jelentős előrelépéseket tesz télen, így 2016-ban már jóval versenyképesebbek lesznek.

Hirdetés
 

Boullier elárulta, nagy nyomás van a csapaton, és természetesen a versenyzők, Fernando Alonso és Jenson Button is fejlődést szeretnének látni.

Arra a kérdésre, hogy a két világbajnok versenyző optimista tud-e majd maradni abban az esetben, ha az új autó esetleg az első teszten nem a várakozásoknak megfelelően teljesít, a McLaren versenyigazgatója így felelt: „Nem hinném. Nem lehet még egy ilyen évünk…”

„A versenyzőket bevontuk mindenbe, amit csináltunk, teljesen őszinték vagyunk velük. De az biztos, hogy nem akarnak még egy olyan évet, mint a tavalyi. Azért versenyeznek az F1-ben, hogy nyerjenek, vagy legalább versenyképesek legyenek.”

But

A francia szakember hozzátette, örömmel látta, hogy két versenyzője még a szezon utolsó versenyén és optimistán ült autóba, noha nyilvánvalóan csalódottak voltak az eredményekkel.

„Számomra nagyon fontos az, hogy még az utolsó versenyhez is pozitívan álltak hozzá. Frusztráltak voltak a gyenge teljesítmény miatt, de az, hogy 19 futam után is még ilyen volt a hozzáállásuk, nagyszerű.”

„Olvastam Fernando nyilatkozatait is, melyben kifejtette, hogy nem bánta meg, hogy hozzánk szerződött, és hisz a csapatban. Kéthetente elmondja ezt, és a gyárban is ugyanezt állítja. És számomra ez nagyon-nagyon megnyugtató.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!