McLaren: Még túl messze van a Red Bull - F1VILÁG.HU

McLaren: Még túl messze van a Red Bull

Túl messze van még a McLaren a Red Bulltól, bár a wokingi istálló a múlt hétvégi Japán Nagydíjon az energiaital-gyárosok legfőbb kihívójává lépett elő.

Szuzukában Max Verstappen magabiztos győzelmet szerzett, a dobogó második és harmadik fokára pedig a McLaren pilótái, Lando Norris és Oscar Piastri állhattak fel. A verseny leintése után Norris a rádión azt mondta csapatának: „Dupla dobogó! Megyünk a Red Bullért!” Andrea Stella csapatfőnök viszont azt mondja, bár valóban remek hétvégéjük volt, egyelőre még korai a Red Bull legyőzéséről álmodozniuk.

„Még mindig egy lépéssel túl messze vannak. De az az igazság, hogy jelenleg úgy tűnik, Max van túl messze” – mondta a Motorsport.com című internetes lap kérdésére a McLaren-főnök. „Számos típusú pálya maradt még az idei évre, de egyiknek sincs olyan karakterisztikája, mint a szingapúrinak.”

„Bár lehetnek olyan pályák, melyeken versenyképesek lehetünk – a katari például szerintem tisztességes pálya lehet számunkra –, attól félek, hogy az a karakterisztika, amit mi szeretünk, ugyanaz a karakterisztika, ahol a Red Bull kiemelkedő. Szóval reálisan kell látnunk a helyzeteket, be kell vallanunk, hogy szükség lesz bizonyos szituációkhoz ahhoz, hogy megtegyük az utolsó lépést.”

A McLaren elképesztő pálfordulást mutatott a szezon során a teljesítmény terén, mostanra pedig a Red Bull legfőbb kihívójává lépett elő. Stella viszont az Aston Martin jelenlegi küszködését látva pontosan tudja, a Forma-1-ben nagyon gyorsan változhatnak a dolgok.

„Nagyon is tudatában vagyunk ennek. Igyekszünk a lehető legszigorúbbak lenni a fejlesztések szempontjából. Meg akarunk bizonyosodni arról, hogy nem rövidítünk le egyetlen lépést se, nem szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, amikor azt kell mondanunk, ’gyorsabban kell fejlesztenünk’, és elkezdünk kihagyni néhány módszeres lépést, amelyeket eddig alkalmaztunk.”

„Azt gondolom, a McLarennél mindenki – de különösen a technikai vezetés – nagyon is tudatában van annak, hogy a fejlődés üteme eleve gyors. Ez az, amire törekednünk kell. És aztán majd meglátjuk, amint ott leszünk jövőre, Bahreinben, hogy ki tud gyorsabban fejleszteni. Láthattuk az Aston Martin esetében, hogy a tél folyamán nagy lépéseket lehet megtenni, a McLaren esetében pedig azt, hogy ezt még szezon közben is meg lehet tenni.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!