Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

McLaren: Mi holnap akarunk nyerni, a Honda pedig valamikor

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elismerte, folyamatosan próbálnak nyomást gyakorolni motorpartnerükre, a Hondára, hogy mihamarabb visszakerüljenek a mezőny elejére.


A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elismerte, folyamatosan próbálnak nyomást gyakorolni motorpartnerükre, a Hondára, hogy mihamarabb visszakerüljenek a mezőny elejére.

A Honda a wokingi gárda partnereként idén tért vissza a Forma-1-be, az első lépések azonban a vártnál nehezebbre sikeredtek.

Fernando Alonso ötödik helyre révén a páros idei legjobb eredményét érte el a Hungaroringen, úgy tűnik tehát, a partnerség lassacskán működőképes lesz.

Eric Boullier elárulta, csapata nehezen viseli a sikertelenséget, ráadásul a Honda azt a filozófiát követi, hogy mindent a nulláról épít fel, ezért nem akart elcsábítani tapasztalt szakembereket a rivális gyártóktól sem.”

„A Renault, a Mercedes és a Ferrari is átcsoportosította erőforrásait az új hibrid technológiákba, az ő szakembereiknek azonban már voltak ismereteik a jelenlegi F1-es technológiákról” – mondta a francia szakember.

„A Honda eldöntötte, hogy hosszú távra újjáéleszti Forma-1-es programját, de a nulláról kezdve. A Szakurában dolgozó szakemberek többségének nincs tapasztalata, vagy bármiféle tudása a jelenlegi F1-es technológiákkal kapcsolatban.”

„Egy hosszú folyamaton kell tehát túlesni – először meg kell szerezni a szükséges tudást, majd a tapasztalatot, és fel kell építeni egy szervezetet – mert gyakorlatilag a semmiből kezdtek mindent.”

Boullier elárulta, a Honda lépésről-lépésre kívánja felépíteni projektjét, ők azonban F1-es topcsapat révén mihamarabb sikereket akarnak elérni – ez pedig olykor feszültséget okoz a felek között.

„Olykor nyomást kell gyakorolnunk, néha pedig van egy kis frusztráció, de mindkét fél együtt akar maradni. Türelmetlenek vagyunk, és kétségkívül utálunk olyan helyzetben lenni, mint amilyenben most vagyunk.”

„De minden más csapat – kivéve a Ferrarit és a Mercedest – csak álmodozhat egy ilyen partnerről, ha megnézik, micsoda elkötelezettséggel érkezett meg a Honda a Forma-1-be. Az egyetlen vitapont, amiről mostanában értekezünk, az az idő. Mi már holnap nyerni akarunk, ők pedig valamikor.”

„Alapvetően perszer tiszteletben kell tartanunk a Honda útitervét. De persze ők is elfogadják az igényeinket. Egy Forma-1-es csapat vagyunk, az üzleti modellünket pedig a sikerekre alapozzuk. Eredményesnek kell lennünk, nem lehetünk sokáig sikertelenek. A Hondánál pedig tudják ezt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!