Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

McLaren: Miénk lesz a legizgalmasabb versenyzőpáros 2021-ben

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown az istálló volt versenyzőjét, Carlos Sainzot méltatta, aki a 2021-es Forma-1-es szezonban már a Ferrari színeiben versenyez majd – de hozzátette azt is, idén övék lesz a legizgalmasabb versenyzőpáros Daniel Ricciardóval és Lando Norrissal.

Miután kiderült, Sebastian Vettel nem folytathatja pályafutását a Ferrarinál, a csapat bejelentette, hogy a német helyére a McLaren tehetségét, Sainzot ültetik. A spanyol pilóta szoros kapcsolatot ápolt csapatával, akik megható videóval búcsúztak tőle az év végén. 

Nemcsak a csapattagok, de a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is nagyon elégedett volt versenyzőjével, és elmondta, Sainz tudásával nagyban hozzájárult az istálló sikereihez az elmúlt két évben. 

„Úgy gondolom, Carlos kiemelkedő munkát végzett. Nem szerződtettük volna őt, ha nem gondoltuk volna azt róla, hogy egy kiváló versenyző” – mondta Brown. „Azt gondolom, elmondhajtuk, hogy túlszárnyalta a várakozásainkat. Szerintem igazán magára talált a mi környezetünkben. Kiemelkedő munkát végzett, és Landóval együtt segítették az utunkat az elmúlt néhány évben.”

„Egy versenycsapatban a pilóták szupersztárok, sokat hozzátesznek a csapathoz, szóval a McLarennél mindenki azért van, hogy egy jó, megbízható autót adhassunk nekik. A Renault ebben jó partner volt, szóval igazán összejöttek a dolgok, Carlos és Lando [Norris] pedig a legtöbbet hozták ki a lehetőségekből.”

Sainz helyére az idei szezonban Daniel Ricciardo, a Renault volt versenyzője érkezik a McLarenhez – Brown szerint ezzel övék lesz a mezőny legizgalmasabb versenyzőpárosa. 

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Daniel csatlakozik hozzánk. Nyilvánvalóan ő már bizonyítottan győztes versenyző. Olyasvalaki, akit már néhány évvel ezelőtt megpróbáltunk beültetni az autónkba.

„Lando még érettebb lett. Remek második szezonja volt és úgy gondolom, hogy lenyűgöző versenyzőpárosunk lesz, és alig várom, hogy mindkettejükkel együtt dolgozhassunk.”

Nem gondolom, hogy van olyan versenyzőpáros, amely náluk izgalmasabb lenne jövőre a pályán és azon kívül. Nagyon magabiztos vagyok, hogy igazán erős pilótafelállásunk van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!