McLaren: Mindkét autóval be kell jutnunk a Q3-ba - F1VILÁG.HU

McLaren: Mindkét autóval be kell jutnunk a Q3-ba

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatát irányító Andreas Seidl azt reméli, az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén sikerült mindkét autóval bejutniuk a top 10-be.
Daniel Ricciardo races during the FIA Formula One World Championship 2021 in Spielberg, Austria on July 2, 2021

A brit istálló visszafogott teljesítményt nyújtott a pénteki edzésnapon, Spielbergben: Lando Norris a 9., Daniel Ricciardo pedig csak a 15. helyen zárt.

A wokingiak abban bíznak, az időmérőre sikerül összekapniuk magukat – ahogy történt az Norris esetében a múlt hétvégi Stájer Nagydíjon is.

„Fontos lesz számunkra, hogy mindkét autóval bejussunk a Q3-ba” – magyarázta Andreas Seidl csapatfőnök. „Nyilván nagyszerű lenne, ha meg tudnánk ismételni Lando múlt hétvégi időmérős teljesítményét, és legyűrhetnénk a Ferrarikat, és harcolni tudnánk az egyik Red Bull-lal vagy Mercedesszel – de ez nehéz lesz.”

Miközben Norris remekel a McLaren autójával, Daniel Ricciardo továbbra sem tudott összecsiszolódni az idei modellel. A csapatfőnök szerint a problémák főleg akkor jönnek elő, amikor a határokat kell feszegetni az autóval.

„Sikerült remek előrelépéseket tennie néhány versenyen, mint Barcelonában, vagy a Paul Ricardon. De még nem teljesen érzi otthon magát az autónkban, nem érzi kényelmesen magát, főleg, amikor a határokat kell feszegetni vele az időmérőn. Ezért látunk tőle hullámzó teljesítményt.”

„Egyszerűen higgadtnak kell maradnunk vele együtt, és dolgoznunk kell azokon a problémákon, melyekkel szembesül az autóban. És egyszerűen ki kell hoznunk belőle azt a teljesítményt, amit már egyre gyakrabban látunk tőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!