Friss hírek

McLaren: Most már mindig pontszerzés a cél

Kettős pontszerzéssel zárta az Orosz Nagydíjat a McLaren csapata – Fernando Alonso a hatodik, Jenson Button pedig a tizedik helyen ért célba.


Kettős pontszerzéssel zárta az Orosz Nagydíjat a McLaren csapata – Fernando Alonso a hatodik, Jenson Button pedig a tizedik helyen ért célba.

Teljesült a McLaren vágya, és végre mindkét pilótájuk pontszerző helyen végzett az Orosz Nagydíj versenyhétvégéjén. Fernando Alonso már a hétvége korábbi részén is úgy nyilatkozott, az autó ezúttal nem csak az időmérőn mutathat erős teljesítményt.

„A 2-es és 3-as kanyarokban szerencsénk volt a rajt után, a balesetek miatt ugyanis sikerült pár pozíciót javítanunk” – nyilatkozta Alonso a futamot követően. „De ahogy láthattuk tavaly is, ha szerzünk is néhány helyet a rajtnál, azt nem biztos, hogy meg tudjuk tartani a verseny további részén. Ebben az évben ez másképp volt, most megvan a sebességünk.”

„Az autó az egész futam során jó volt, nyilván néha spóroltunk az üzemanyaggal, de az egyik körön megnyomtam, hogy kicsit felébresszem magam, és a köridő megmutatta, hogy van potenciál az autóban. Mostantól a pontszerzés kell, hogy legyen az állandó célunk.”

A csapat másik versenyzője, Jenson Button elmondta, a rajt után egyáltalán nem volt könnyű dolga, azonban annak ellenére, hogy véleménye szerint nehéz előzni a szocsi versenypályán, sikerült remek manővereket védrehajtania.

„Fantasztikus eredmény a csapat számára, hogy egy olyan pályán, amiről nem gondoltuk, hogy passzon az autónkhoz, kettős pontszerzést értünk el. A rajt után fel kellett küzdenem magam, de nagyon élveztem” – nyilatkozta Button.

„Azt hiszem, a következő verseny Barcelonában különösen nehéz lesz számunkra, de nincs okunk arra, hogy ne bízzunk a pontokban Monacóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek