McLaren: Nehéz lesz négy motorral kihúzni a szezont

Nagy kihívás lesz majd négy erőforrással teljesítenie az évet a McLaren Forma-1-es csapatának – ismerte el Eric Boullier, a wokingi istálló versenyigazgatója.


Nagy kihívás lesz majd négy erőforrással teljesítenie az évet a McLaren Forma-1-es csapatának – ismerte el Eric Boullier, a wokingi istálló versenyigazgatója.

A McLaren Honda-motorjaival már a téli előszezonban is sok probléma volt, és miután az idei évre tovább szigorodtak a V6-os erőforrások felhasználására vonatkozó szabályok – egy versenyző egy szezon során mindössze négyet használhat fel büntetlenül –, a patinás angol istállónál pontosan tudják, bőven várnak rájuk kihívások 2015-ben.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap arról faggatta Eric Boullier versenyigazgatót, hogy aggódnak-e a csapatnál a limit miatt, a szakember így válaszolt: „Bizonyos tekintetében igen.”

„Arra készítjük fel magunkat és a Hondát, hogy négy erőforrást használunk fel egy idényen belül, de tavaly is láthattuk, hogy néhányan öt-hat motorral is küszködtek, szóval a négy az igencsak nagy kihívás lett.”

„De azt hiszem, ez nem csupán számunkra jelent kihívást.”

Boullier elismerte, a Honda problémái jelentős mértékben hátráltatták csapata felkészülését az új szezonra, éppen ezért más területeket nem is tudtak igazán feltérképezni.

„Való igaz, hogy voltak megbízhatósági problémák a motor vonatkozásában, és mivel nem tudtunk sokat körözni, nem mondhatjuk el azt, hogy minden esetleges problémát feltérképeztünk a karosszériával kapcsolatban” – fogalmazott a francia.

„Van egy sorrend, és amíg a motor nem működik, addig az autón sem tudunk fejleszteni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS