McLaren: Nem elég jók a kerékcseréink

Carlos Sainz, McLaren MCL34, pit stop
Fotó: McLaren
A McLaren Forma-1-es csapatánál elismerik, sokat kell még dolgozniuk kerékcseréiken, azok ugyanis közel sem olyan jók, mint a topcsapatok bokszkiállásai.

A Mexikói Nagydíjon Lando Norris autójára szerelték fel rosszul az egyik kereket a bokszban, Monzában pedig Carlos Sainz volt kénytelen megállni kerékcseréje után hasonló okok miatt.

Egyes csapatok külön rendszert használnak arra, hogy mihamarabb észleljék a rosszul rögzített kerekeket, Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke pedig elismerte, javulniuk kell a kerékcserék terén.

„Ez egy olyan terület, amin dolgoznunk kell, mert nem vagyunk a topcsapatok szintén” – mondta a szakember. „Tudjuk, min kell dolgoznunk.”

„Először is jobb és robosztusabb eszközökkel kell ellátnunk a srácokat, mert egyszerűen le vagyunk maradva. És a biztonsági mechanizmus tekintetében is lehet olyan eszközt használni, melynek köszönhetően egyszerűen az autó nem indul el, ha nincs megfelelően rögzítve a kerék.”

„Ezen dolgozni fogunk a télen, ez egy időigényes folyamat, nem pedig olyasmi, amit pár héten, vagy hónapon belül meg lehet oldani. Úgyhogy ez az egyik fő terület, amire fókuszálunk. Ha ezzel megvagyunk, több kockázatot tudunk vállalni a kerékcserék során.”

„Azt gondolom, a szezon elején megmutattuk már, hogy ami az embereinket illeti, képesek vagyunk gyors kerékcserékre. Hatalmas előrelépéseket tettünk, a srácok nagyszerű munkát végeztek az idény első felében. Egyszerűen csak nem vagyunk elég robosztusak ahhoz, hogy kezeljük a problémát, ha valami balul sül el – és ezen mindenképp dolgoznunk kell.”

Seidl azt mondja, muszáj erőfeszítéseket tenniük a következő idényre, habár könnyen lehet, hogy 2021-re egységesítik a bokszutcai felszereléseket.

„Még nyitott, hogy mi lesz 2021-ben. Folynak az egyeztetések erről jelenleg, hogy véglegesítsük a specifikációt, ami érvénybe lép 2021-től. De tény, hogy túl sok pontot veszítettünk idén bokszutcai problémák miatt.”

Seidl elismerte, a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon nagyon óvatosak voltak a kerékcseréknél – Lando Norris pedig sok időt veszített egy alkalommal, amikor problémáik támadtak az egyik kerék rögzítésével.

„Ami a kerékcseréket illeti, a problémák után a biztonságra mentünk rá, mert Mexikó után fontos volt számunkra, hogy szolid versenyünk legyen szolid kerékcserékkel.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!