Friss hírek

McLaren: Nem fogunk már gyorsulni 2018-ban

Nem vár csodákat a 2018-as szezon hátralévő részétől a McLaren Forma-1-es csapata – az istálló ügyvezetője, Zak Brown arra számít, küszködésük tovább folytatódik majd „rendkívül gyenge” autójukkal.

A McLaren a Monacói Nagydíj óta képtelen volt bekerülni a top 10-be az időmérőkön, az elmúlt 9 versenyen pedig csak 3 alkalommal tudott pontot szerezni.

Zak Brown, az istálló ügyvezetője a Motorsport.com-nak nyilatkozva elárulta, szerinte nem tudnak már feljavulni az idei szezonban.

„Továbbra is dolgozunk az autónk, de sajnos egy nagyon gyenge versenygépet építettünk, ami nem reagál a változtatásokra” – mondta a szakember.

„Sajnos hasonló eredményekre számítok. Pályától függően talán kicsit változhat, de kétségkívül nem számítok csodákra.”

A McLaren jelenleg 6. a konstruktőri összetettben – egy pozíciót sikerült előrelépnie, miután kizárták a Force India csapatát, hogy a csapat Racing Point Force India néven újra nevezhessen a bajnokságba. Az „új” istállóval szemben viszont már csak 20 pont az előnyük.

„Más csapatok gyorsabban fejlődtek, mint mi” – mondta Brown.

„Úgy tűnik, mintha visszafelé haladtunk volna, de valójában mindenki más előrehaladt. Ha viszont a Forma-1-ben nem tudsz előrelépni, akkor visszafelé haladsz. Tudtuk, hogy Spa és Monza gyenge pontja lesz az autónknak, és így is lett.”

„De nem adjuk fel a fejlesztést, mert azonosítottunk problémás területeket, és látni akarjuk, hogy meg tudjuk-e oldani ezeket.”

A McLaren nemrég leszerződtette technikai igazgatónak James Keyt, a szakember azonban még szerződésben áll a Toro Rossóval, így a jövő évi autó fejlesztésében nem vehet részt.

„Nagyon bízom a McLarennél dolgozó emberekben – abban, hogy remek terveink vannak” – mondta Brown.

„Az autót most is fejlesztjük. Az lenne az ideális, ha James is bele tudna folyni a munkába, de időbe telik majd, mire újjáépítjük a csapatot. A 2019-es év egy átmeneti év lehet az előrelépés szempontjából, és feltehetően a 2020-as autóig nem tudjuk kihasználni technikai képességeink 100 százalékát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!