McLaren: Nem hagyhatjuk, hogy kialudjon a tűz Alonsóban - F1VILÁG.HU

McLaren: Nem hagyhatjuk, hogy kialudjon a tűz Alonsóban

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Practice

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azt mondja, ahhoz, hogy Fernando Alonsóból ne haljon ki a versenyszellem, elengedhetetlen volt, hogy a spanyolnak lehetővé tegyék az Indianapolis 500-on való indulást.

Alonso a Forma-1-es Monacói Nagydíjat hagyja ki azért, hogy rajthoz állhasson a legendás indianapolisi versenyen.

A McLarennél korábban is elismerték, az, hogy Alonsót engedik rajthoz állni az Indy 500-on, része annak a tervnek, hogy szeretnék megtartani a spanyolt szerződése lejártát követően is.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója a minap elárulta, a legfontosabb számukra az, hogy Alonso ne veszítse el versenyszellemét.

„Voltak, akik azt mondták, hogy PR-akció az egész, hogy próbálunk eltakarni valamit – és hogy megtartsuk a motivációját” – mondta a szakember.

„Nem pénzről van szó. Ez a srác versenyképes, bármit is csináljon. Még akkor is, amikor vasárnap elmegy gokartozni a saját pályájára. Ugyanolyan versenyképes lesz, mint most vasárnap, vagy 10 éve.”

„Nagyon versenyképes, ez az egyik képessége. És nem akarhatjuk, hogy ez sérüljön, vagy eltűnjön, nem akarjuk, hogy kihaljon, mert ez a tűz, ez a szenvedély őbenne van.”

„És az egyetlen módja annak, hogy életben tartsuk, ha adunk neki egy kis friss levegőt, és megengedjük, hogy valami mást csináljon, ami nagyon radikális, ugyanakkor megkaphatjuk az izgalmat és a versenyképességet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!