Friss hírek

McLaren: Nem Hamilton tehet a váltóhibáról

A McLaren csapatánál biztosak benne, Lewis Hamilton vasárnapi váltóhibájához semmi köze annak, hogy a brit versenyző a Szingapúri Nagydíj szombati időmérőjén nekikoccant a falnak autójával.


A McLaren csapatánál biztosak benne, Lewis Hamilton vasárnapi váltóhibájához semmi köze annak, hogy a brit versenyző a Szingapúri Nagydíj szombati időmérőjén nekikoccant a falnak autójával.

Hamilton a 23. körben adta fel az éjszakai futamot, miután autójában elromlott a sebességváltó. A csapat rádióüzenetéből sokan arra következtettek, a McLaren már a szombati időmérő edzés után tisztában volt a meghibásodással, Sam Michael sportigazgató, valamint Martin Whitmarsh csapatfőnök azonban cáfolta ezt.

A csapat még vizsgálja, hogy pontosan mi okozta a váltó meghibásodását.

„A váltóval kapcsolatos figyelmeztető jelzés néhány körrel korábban merült fel, és más versenyeken is voltak már hasonló kérdések. Olykor kibírja az egész versenyt, máskor viszont nem, szóval elég nyilvánvaló figyelmeztetés volt” – mondta Michael.

„A tegnapi időmérő után teljesen felülvizsgáltuk az egységet, szóval nem a tegnapi esettel kapcsolatos volt a meghibásodás.”

A csapatot irányító Martin Whitmarsh hozzátette: „Láttuk, ahogy emelkedik a hőmérséklet, illetve a nyomás, illetve néhány más jelenséget is észleltünk – szóval néhány körrel előtte már fájdalmasan tapasztaltuk.”

Arra a kérdésre, hogy a meghibásodás összefüggésbe hozható-e azzal, hogy Hamilton nekikoccant a falnak a szombati időmérőn, a csapatfőnök így felelt: „Azt hiszem, Bruno Senna (kinek autójában ki kellett cserélni a váltót egy hasonló koccanás miatt – a szerk.) és mások kicsit jobban nekicsapták a falnak.”

„Délelőtt beszéltem a srácokkal, az egyik keréken volt egy két-három centis karcolás, de nem volt jelentős sérülés. A felni nagyon vékony és törékeny, és a mérnökök alapos vizsgálatnak vetették alá a felfüggesztést. Teljesen biztosak voltak abban, hogy csak egy nagyon vékony karcolás volt, ami nem okozott semmiféle problémát. Nem hinném, hogy a tegnapi esetnek bármiféle köze is volt a mai meghibásodáshoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!