Friss hírek

McLaren: Nem irreális cél Norris bajnoki 3. helyezése

A McLaren F1-es csapatfőnöke, Andreas Seidl szerint egyáltalán nem irreális cél számukra az, hogy versenyzőjük, Lando Norris megtartsa a pontverseny 3. helyét a szezon végéig.

A fiatal brit pilóta parádés teljesítményt nyújtott a szezon eddig eltelt részében, így Max Verstappen és Lewis Hamilton mögött az összetett pontverseny 3. helyét foglalja el.

Norris és a McLaren remek teljesítménye mellett persze ehhez szükség volt olykor a riválisok balszerencséjére is, ez azonban semmit sem von le a wokingiak érdemeiből.

Hirdetés
 

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke pedig úgy látja, ha a folytatásban is ilyen jól szerepelnek, Norris igazán előkelő pozícióban zárhatja a 2021-es bajnokságot.

„Hogy reális cél-e számunkra, azt nehéz megmondani, mert a Red Bull és a Mercedes autója tényleg jobb a miénknél” – mondta a szakember, amikor az egyéni pontverseny 3. helyéről kérdezték.

„Valtteri [Bottas] és Checo [Sergio Perez] is mutatott néhány nagyszerű versenyt idén és korábban is. Köszönhetően Landó erős teljesítményének a csapattal együtt, illetve a versenyképes autónak, 10 verseny után a 3. helyen állunk a tabellán. Szóval nem irreális itt maradni, ha sikerül a bajnokság második felét is ilyen jól összerakni.”

„De persze őszintének is kell lennünk, hiszen olykor szükségünk van arra, hogy valami félrecsússzon a Mercedesnél vagy a Red Bullnál, mert nem vagyunk abban a helyzetben, hogy pusztán a teljesítményünkkel legyőzzük őket. Ez jelenleg a valóság, amiről nem szabad megfeledkeznünk.”

Seidl ugyanakkor hozzátette, a hosszú távú céljuk természetesen az, hogy győzelmekért és világbajnoki címekért harcoljanak.

„Természetesen azért kelünk fel minden reggel, mert versenyeket akarunk nyerni vasárnaponként. A teljesítményünk alapján ez jelenleg még nem lehetséges. Szóval megpróbálunk jobb versenyeket futni a stratégiával, vagy az autó teljesítményével, vagy pusztán azzal, hogy többször maradunk ki a balhékból, mint a többiek, és olykor szerencsénk is van.”

„Ezeket összevetve vagyunk most ebben a helyzetben, és persze köszönhetően a versenyzők és a csapat nagyszerű teljesítményének. Ezt próbáljuk meg hozni a szezon végéig, hogy valahányszor szembeszállunk a pályán, megnehezítsük a dolgukat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!